Actualitate, Social

Săptămâna luptei Împotriva Traficului de Persoane

foto: cugetliber.ro
foto: cugetliber.ro

World Vision organizează difuzări de filme tematice și sesiuni de informare 14 — 20 octombrie 2013

În săptămâna 14 — 20 octombrie 2013, Fundația World Vision România în parteneriat cu organizațiile Eliberare, Reach Global, Fundația Ușa Deschisă, Asociația FREE și Touched România, desfășoară la nivel național o serie de evenimente și activități menite să crească gradul de conștientizare în ce privește traficul de persoane.

Obiectivul nostru este să informăm tinerii — principalul grup vulnerabil — și familiile lor referitor la pericolele la care se expun atunci când acceptă cu ușurință sprijinul generos și ‘dezinteresat’ al unor cunoștinte sau oferte de muncă în străinătate ‘prea frumoase ca să fie adevărate’ — cele mai comune modalități de abordare folosite de traficanți.

Campania de prevenire a traficului de persoane este prilejuită de ‘Ziua Europeană Împotriva Traficului de Persoane’, marcată anual în data de 18 octombrie. Activitățile planificate pentru săptămâna aceasta se derulează sub sloganul ‘Ești deja o țintă!’ în București, dar și în orașe și sate din județele Cluj, Constanța, Dolj, Ialomița, Vâlcea și Vaslui. Astfel, între 14 și 20 octombrie 2013, în București, Cluj, Urziceni, Craiova, Iași, Vaslui, Râmnicu Vâlcea, Constanța și peste 20 de comunități rurale vor avea lor flashmob-uri, spectacole de dans și difuzări gratuite ale unor filme tematice. Concomitent, în mediul urban, vom organiza și dezbateri și mese rotunde la care vor participa reprezentanți ai ANITP, Jandarmeriei și Inspectoratelor Județene de Poliție și Inspectoratelor școlare.

Totodată, în colaborare cu organizațiile neguvernamentale, am lansat platforma virtuală www.18octombrie.ro. Site-ul oferă informații despre traficul de persoane și găzduiește harta evenimentelor desfășurate de ONG-uri din întreaga țară cu prilejul Zilei Europene Împotriva Traficului de Persoane.

World Vision România se implică anual în proiectele destinate prevenirii traficului de persoane, întrucât prin misiunea sa își propune să protejeze copiii și tinerii români și să crească nivelul de educație și bunăstare al acestora.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

17 octombrie 2013

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...