Social

Șanse de reușită pe piața muncii pentru 83 de săteni din Alba

tcursanti_lucrator_in_comert_1Persoane care muncesc în propria gospodărie, şomeri de lungă durată, persoane în căutarea unui loc de muncă, dar şi persoane inactive (casnice) din județul Alba, în total 83, și-au crescut șansele de reușită pe piața muncii.

S-au calificat gratuit prin proiectul „Centrul de servicii integrate pentru dezvoltarea resurselor umane”, derulat de către Asociaţia „Centrul de Resurse pentru Servicii Sociale- CERESS Alba“, în parteneriat cu SC Tobimar Construct SRL Alba Iulia.

Promovabilitate de 100%

În comuna Șugag, un număr de 56 de persoane au frecventat și finalizat cursurile teoretice și practice în ocupația de „Administrator pensiune turistică“.

Alți 27 de beneficiari au încheiat la Pianu de Sus programul de calificare în ocupația de „Lucrător comercial“.

Examenul de absolvire, ce a constat într-o probă teoretică și una practică, a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute.

Indicele de promovabiltiate a fost de 100%. Efortul are cel puțin două finalități importante.

Absolvenții programelor de formare și-au dezvoltat calificarea și nivelul educațional și vor primi certificate recunoscute pe piața muncii atât în țară cât și în Uniunea Europeană.

Nu poate fi neglijată nici contribuția adusă de proiect la îndeplinirea indicatorilor asumați de România în domeniul formării profesionale.

Mai exact 15 % dintre adulți, cu vârsta între 25-64 de ani, trebuie să participe la programe de învățare pe tot parcursul vieții.

Proiect derulat în 42 de sate din Alba

Tot prin proiect vor mai fi organizate două programe de inițiere, în ocupațiile de „Utilizare calculator, prelucrare informații“, „Competențe comune-competențe antreprenoriale“, respectiv unul de perfecţionare în ocupația de „Animator socio- educativ“ .

Cei care doresc să participe la unul dintre programe pot să solicite informații suplimentare la tel/fax: 0258/813800, 0769/052753, persoană de contact Popescu Bianca.

Beneficiarii proiectului provin din 42 de sate din județul Alba, aparținătoare comunelor: Pianu de Sus, Vinţu de Jos, Galda de Jos, Sântimbru, Săsciori, Ighiu, Șugag.

În total, de serviciile proiectului vor beneficia cel puţin 200 de persoane din cele șapte comune din Alba. Dintre acestea jumătate lucrează în agricultura de subzistenţă.

Demersul Asociației CERESS Alba asigură o dezvoltare organizată a resurselor umane în cele șapte comunități din Alba, majoritatea izolate informațional.

Studii realizate înainte de demararea proiectului arată că doar 1 % dintre cei care vor beneficia de serviciile aduse gratuit prin proiect au urmat liceul sau şcoala profesională și au un nivel redus de informare şi formare profesională. Sunt principalele cauze care duc la dificultăţi în găsirea unui loc de muncă.

Proiectul este co-finanțat de Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 „Investeşte în oameni!”, Axa prioritară: 5 „Promovarea măsurilor active de ocupare”, „Domeniul major de intervenţie: 5.2 „Promovarea sustenabilităţii pe termen lung a zonelor rurale în ceea ce priveşte dezvoltarea resurselor umane şi ocuparea forţei de muncă”.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

2 iulie 2013

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Comentarii recente
Scrie-ne pe Messenger
Loading...