Actualitate, Cultura, Evenimente

Sâmbătă 16 mai, Noaptea Muzeelor. Noaptea în care istoria prinde viaţă la Muzeul Naţional al Unirii

Sâmbătă 16 mai la Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia are loc a VI-a ediţie a Nopţii Muzeelor, Noapte în care istoria prinde viaţa.

Vizitatorii vor avea acces gratuit, în intervalul 18.00-1.00, la Muzeul Naţional al Unirii, Sala Unirii şi Muzeul Principia din Piaţa Cetăţii.

“Un eveniment inedit, ce include spectacole de teatru, muzică (medievală, jazz). Punctul culminant al evenimentului e reprezentat de transformarea expoziţiei de bază a muzeului într-o maşină a timpului, cu ajutorul persoanelor istorice care vor încerca să invite vizitatorii la o călătorie în timp prin mai bine de 2000 de ani de istorie pe aceste meleaguri”, se arată în prezentarea evenimentului.

Partenerii organizatori ai evenimentului din Alba Iulia sunt: Consiliul Judeţean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia, Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia.

Noaptea Muzeelor este un eveniment iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa în anul 2005. Manifestarea este patronată de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM)

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

6 mai 2015

About Author

Cititorul


Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...