Actualitate, Sport, Stiri

ŞAH: Mihnea Costachi, 2 victorii, dar şi o importantă remiză cu Vasile Spasov la openul şahist din Plovdiv, Bulgaria

În perioada 1-8 februarie 2015 juniorul Mihnea Costachi (legitimat la CSU Alba Iulia) se numără printre cei 286 de participanţi ai Campionatului Internaţional Open al Bulgariei, eveniment găzduit de hotelul Novotel din oraşul Plovdiv.

Turneul din Bulgaria, care este unul dintre cele mai puternice openuri internaţionale de şah din Balcani, are şahişti din 14 ţări, care vor disputa 9 runde în sistem elveţian.

Printre participanţi se numără 16 care deţin titlul de mare maestru internaţional, iar altii 42 deţin titlurile de maestru internaţional sau maestru FIDE. Având în prezent un rating FIDE 2341, Mihnea Costachi este cotat ca favoritul numarul 36 al turneului. Principalul scop al participării juniorului albaiulian la acest turneu, precum şi la alte openuri internaţionale puternice în care va lua startul în perioada următoare, fiind acela de a acumula cât mai multă experienţă în vederea participării cu succes la campionatele mondiale şi europene de juniori care se vor desfăşura în toamna acestui an în Grecia, respectiv Croaţia.

Elev al Colegiului Naţional „Horea, Closca şi Crişan” din Alba Iulia, Mihnea Costachi a început bine turneul din Bulgaria, câştigand primele două partide – jucate cu Koloyan Todorov şi maestra internaţională Emilia Zlatanova, ambii şahişti din Bulgaria.

În runda a treia Mihnea l-a întâlnit pe favoritul numarul 1 al turneului, marele maestru internaţional bulgar Vasil Spasov (ELO 2559). Plecând şansa a doua, Mihnea Costachi a jucat foarte bine, reuşind o importantă remiză – după cum ne anunţă Marius Ceteraş.

În runda a patra Mihnea Costachi va îtâlni un alt sportiv din Bulgaria, Lachezar Yordanov.

Şi de această dată participarea juniorului albaiulian la openul de la Plovdiv este posibilă datorită sprijinului acordat de firma IPEC SA din Alba Iulia, compania albaiuliana de porţelan urmând a fi alături de Mihnea Costachi şi la alte competiţii din 2015.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

3 februarie 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Scrie-ne pe Messenger
Loading...