Actualitate, Sport, Stiri

ŞAH: Costachi, Sechereş şi Ileană, calificaţi în finala Campionatului Naţional de seniori

În perioada 2-8 martie la Iaşi au avut loc semifinalele Campionatului Naţional de seniori la şah, cu 134 de participanţi la start. Din aceştia doar 20 s-au calificat în finala Campionatului Naţional.

Printre participanţi s-au numărat şi cei mai valoroşi trei juniori din judeţul Alba: Mihnea Costachi (15 ani, rating 2.361, favoritul nr. 3 la start), Adrian Sechereş (17 ani, rating 2.179, favoritul nr. 23) şi George Ileană (13 ani, rating 2.062, favoritul nr. 39).

Mihnea Costachi (elevul Colegiului Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia, legitimat la CSU Alba Iulia) a avut o evoluţie fără emoţii, clasându-se pe primul loc din cei 134 de participanţi cu 7 puncte din 9 partide (5 victorii şi 4 remize), la egalitate de puncte cu Radu Toma (Şah Club Braşov) şi Ovidiu Chifor (Politehnica Iaşi), dar având un coeficient Bucholtz superior faţă de aceştia.

Alături de Mihnea Costachi în finală va merge şi colegul său de liceu Adrian Sechereş (CSŞ 1 Timişoara) şi partenerul său de antrenament George Ileană (CSU Alba Iulia), elev al Şcolii Gimnaziale „Avram Iancu” Alba Iulia, care au reuşit de asemenea calificarea în finală de pe locurile 12, respectiv 13, cu 6,5 puncte din 9 partide.

„Cealaltă capitală a şahului românesc” demonstrează încă o dată că la Alba Iulia avem o pepinieră de şahişti, justificând decizia Federaţiei Române de Şah de a transforma Alba Iulia într-o „capitală a şahului juvenil românesc” prin înfiinţarea aici a unui centru de excelenţă, aşa cum a promis preşedintele F.R.Şah, Sorin Iacoban, în timpul vizitei efectuate luna februarie la Alba Iulia.

De asemenea merită aminitită şi performanţa junioarei Diana-Alexandra Ciungan (CS Sînandrei), ai cărei părinţi sunt originari din Ocna Mureş, tatăl ei fiind fost component al echipei locale de volei, care a obţinut titlul de campioană naţională de amatoare la senioare, titlu acordat celei mai bine clasate sportive cu rating internaţional sub 2000.

La finala care va avea loc în a doua parte a lunii aprilie la Căciulata (judeţul Vâlcea) celor 20 de jucători calificaţi din semifinală li se alătură marii maeştri internaţionali şi maeştrii internaţional cu rating peste 2.400, care au dreptul de înscriere directă în ultima fază a Campionatului Naţional.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

9 martie 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Scrie-ne pe Messenger
Loading...