Actualitate

SA DAM CULOARE VIETII PENTRU 25 DE COPII

Cu acest imbold, va asteptam sa participati vineri, 21 august 2015, orele 17.00, la evenimentul de strangere de fonduri realizat in beneficiul celor 25 de copii din Centrul educational de zi ”Sfantul Nicolae” din Alba Iulia. Evenimentul va avea loc la Sala expozitionala de langa Poarta a III-a a Cetatii Alba Carolina si va consta intr-o expozitie cu vanzare de lucrari artistice realizate de copiii din centrul de zi alaturi de reprezentantii Centrelor Europe Direct. Organizatorii evenimentului sunt Centrul Europe Direct Regiunea Centru (coordonat de ADR Centru), Centrul Europe Direct Alba Iulia (coordonat de Fundatia PAEM), Fundatia Comunitara Alba si Asociatia Filantropia Ortodoxa Alba Iulia.

Centrul de zi nu are acoperit integral bugetul de cheltuieli pe anul 2015 si de aceea exista o preocupare permanenta pentru fundraising si strangerea de resurse – activitati derulate cu implicarea si sprijinul voluntarilor si a comunitatii. Toate fondurile colectate vor fi apoi utilizate pentru cumpararea de alimente necesare pregatirii mesei zilnice a copiilor” au declarat cei implicati in desfasurarea acestui eveniment.

Pe langa organizatorii acestui eveniment, respectiv Centrele Europe Direct Regiunea Centru si Europe Direct Alba Iulia, Fundatia Comunitara Alba si Asociatia Filantropia Ortodoxa Alba Iulia, au mai oferit sprijin in realizarea acestui eveniment de responsabilitate sociala si Consiliul Judetean Alba, precum si Primaria Muncipiului Alba Iulia.

Expozitia cu vanzare de lucrari creative este realizata in beneficiul copiilor cu risc de abandon scolar si va fi deschisa in intervalul 16.30-18.00. Vor fi expuse spre vanzare atat lucrari artizanale si planse/desene creative realizate anterior de catre copii, cat si lucrari realizate alaturi de reprezentantii Centrelor Europe Direct Romania.

Alte informatii: Infiintat in anul 2011, Centrul de zi functioneaza in cadrul Asociatiei Filantropia Ortodoxa Alba Iulia si are ca obiectiv principal prevenirea abandonului scolar si mentinerea in sistemul de educatie a cel putin 25 de elevi cu varste cuprinse intre 7 si 14 ani din Alba Iulia. Prin activitatile de dezvoltare personala realizate in centru se asigura un climat care permite copiilor sa descopere noi abordari practice ale invatarii.

Centrul de Zi ”Sf. Nicolae” este beneficiar al proiectului „Generatii – Centrul Comunitatii”, un proiect in sprijinul copiilor si varstnicilor din cinci orase, dezvoltat de Fundatia Principesa Margareta a Romaniei cu sprijinul Raiffeisen Bank, ce aduce impreuna persoane apartinand mai multor generatii, voluntari varstnici si copii din familii sarace, care socializeaza, invata lucruri noi, se ajuta reciproc si primesc sprijin pentru a continua scoala.

 

Alba Iulia, 18.08.2015

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

18 august 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Comentarii recente
Scrie-ne pe Messenger
Loading...