Actualitate, Politica, Stirea Zilei, Stiri

S-a făcut întuneric la PSD Alba: liderii nu înţeleg încă votul din 16 noiembrie 2014 !

La PSD Alba a avut loc prima conferinţă de presă de după înfrângerea în alegerile prezidenţiale de la 16 noiembrie 2014. În timpul conferinţei de presă de la PSD Alba s-a luat curentul pentru două-trei minute. În mod simbolic PSD-ul stă în confuzie, în neînţelegerea evenimentului istoric de la 16 noiembrie 2014. Urmează să vedem dacă şi ACL-ul pricepe sau nu semnificaţia acestui vot dat împotriva sistemului politic corupt şi impotent din România…

Ioan Florea, liderul consilierilor judeţeni din CJ Alba, a comentat votul de la 16 noiembrie în care candidatul liberal Klaus Iohannis a fost ales preşedinte al României: „Votul populaţiei a fost elocvent, decisiv, cu o răsturnare de situaţie pe care nimeni nu o anticipa, nici ACL-ul, nici mass-media, nici un analist sau politician. La ora 16.00 ACL-ul se considera învins… Rezultatele sunt clare, evidente. Votul din afară (din afara ţării) este decisiv. Sigur că nu punem la îndoială buna credinţă a celor din diaspora, dar cei din ACL au speculat acest lucru. Faptul că au fost difuzate imagini cu cozile în ziua votului… a creat o stare de spirit, o emoţie. Pe fecbook a fost exacerbat acest sentiment de nemulţumire. Sunt realităţi de care PSD-ul trebuie să ţină seama. Nemulţumirea oamenilor care nu au putut vota în primul tur a fost folosită ca armă, a fost un sentiment exacerbat, amplificat de cei de la ACL, folosit de ACL. Sigur noi vom trage învăţăminte din acest vot”.

La rândul său, deputatul Ioan Dârzu, preşedintele PSD Alba, a spus: „Când se pierd alegerile apar disensiunile, dar noi trebuie să rămânem uniţi. Vom face scut în jurul lui Victor Ponta, împotriva acestor disensiuni, împotriva tendinţelor de fracturare. Eu spun că trebuie să rămânem la guvernare, aşa numitele pomeni electorale trebuie să fie păstrate, sunt drepturile cetăţenilor, care pot fi aplicate doar dacă Victor Ponta rămâne premier. Platforma noastră de guvernare rămâne fermă: este vorba de PSD-UNPR-PC cu sprijinul UDMR. Vreau să reamintesc un lucru: alegerile din noiembrie 2014 au fost pentru preşedinţie, nu pentru guvern sau pentru altceva. Au fost alegeri prezidenţiale. Eu consider că am avut cel mai bun candidat, cel mai pregătit, dar populaţia a vrut altfel. Eu sper ca românii să nu fie dezamăgiţi… În aceşti 2 ani au fost cele mai bune rezultate economice”.

Preşedintele PSD Alba dă vina pe diaspora pentru votul din 16 noiembrie 2014: „Ştim care a fost votul în diaspora. S-a dat 30-50 de euro pentru un vot. Ştim cum a fost votul în judeţul Alba. Important este că nu am luat toate măsurile pentru ca toţi românii din străinătate să voteze”.

În ceea ce priveşte votul din Alba, Ioan Dîrzu consideră că „se încadrează în specificul zonei. Avem şi judeţe cu rezultate mai slabe. Vom face analize pe fiecare sat, comună, oraş. Trebuie să vedem şi aportul PLR, UNPR, PC. Trebuie să analizăm de ce s-au pierdut alegerile”.

NOTĂ: În judeţul Alba, candidatul PSD (premierul Victor Ponta) a câştigat într-o singură comună, la Bucium…

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

23 noiembrie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Radio Alba Centrale Electrice
Scrie-ne pe Messenger
Loading...