Actualitate, Educatie

S-a dat startul înscrierilor în clasa pregătitoare. Începând de astăzi, se pot depune cererile

clasa zeroÎnscrierile pentru clasa pregătitoare, în anul şcolar 2014-2015, încep astăzi. Părinţii pot depune cererile de înscrie până la jumătatea lunii viitoare. Detaliile legat de numărul de locuri disponibile la fiecare unitate de învăţământ din Alba pot fi găsite pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean Alba.

Prima etapă de înscriere are loc începând cu data de 24 februarie, până pe 14 martie şi constă în completarea de către părinţi a cererilor-tip de înscriere, fie online, fie direct la unitatea de învăţământ la care solicită înscrierea copilului. În zilele de 21-22 martie, se vor afişa pe site-ul ISJ Alba, precum şi în şcoli, listele nominale cu candidaţii înmatriculaţi, numărul locurilor rămase neocupate şi listele cu copiii neînscrişi după prima etapă. Perioada 24 martie – 18 aprilie este destinată celor care nu şi-au înscris copiii în prima etapă şi celor care nu au reuşit să-şi înscrie micuţii în şcoala dorită.

Copiii care vor avea împlinită vârsta de 7 ani înainte de începerea anului şcolar, dar care nu au parcurs clasa pregătitoare,  vor putea fi înscrişi direct în clasa I, începând cu data de 24 februarie. Părinţii vor avea timp până pe 14 martie să depună solicitările de înscriere la şcolile de circumscripţie. Între 24 martie şi 4 aprilie, vor fi depuse cererile de înscriere la alte şcoli decât cea de circumscripţie. Listele finale ale copiilor înscrişi în clasa I vor fi afişate pe data de 11 aprilie.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba a publicat numărul de clase pregătitoare, precum şi numărul de locuri disponibile în fiecare unitate de învăţământ din judeţ. Potrivit datelor ISJ, în septembrie vor începe clasa zero 3145 de elevi, împărţiţi în 170 de clase.

Pentru învăţământul tradiţional în limba română sunt disponibile 2854 de locuri, în 155 de clase. Pentru forma de şcolarizare step by step, în limba română, pot fi înscrişi 150 de copii, în 6 clase. Din acestea, trei clase sunt disponibile în Alba Iulia, la Colegiul Tehnic “Apulum”, Liceul cu Program Sportiv, şi la Şcoala Gimnazială “Vasile Goldiş”. În Cugir, vor funcţiona două clase step by step, la Şcoala Gimnazială nr. 3 şi la Şcoala Gimnazială “Singidava”. La Sebeş, va exista o singură astfel de clasă, la Liceul Tehnologic din localitate.

Pentru învăţământul în limba maghiară, sunt alocate 76 de locuri, în 6 clase, iar în limba germană vor studia 65 de copii, grupaţi în 3 clase.

Lista detaliată cu numărul de locuri pentru fiecare şcoală în parte poate fi consultată aici.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

24 februarie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...