Actualitate

ROŞIA MONTANĂ: Amendat după ce a intrat să fure fier vechi din incinta unei societăţi comerciale

500 de lei este suma cu care a fost sancţionat un bărbat din satul Dăroaia, comuna Roşia Montană, care intrase în perimetrul unei societăţi comerciale.

Fapta s-a petrecut marţi, 26 mai, în incinta unei unităţi de preparare minereu situată pe raza comunei Roşia Montană. În jurul orei 21.00, anunţat fiind de personalul de pază, un echipaj de jandarmerie l-a depistat într-o hală pe un bărbat în vârstă de 27 de ani, domiciliat în satul Dăroaia care spus că intrase cu intenţia de a colecta resturi metalice şi a le valorifica ulterior în interes personal. Nefiind la prima abatere de acest gen bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 500 de lei.

Personalul de pază a relatat jandarmilor că nu este prima dată când persoane sau grupuri de persoane încearcă să sară gardul societăţii comerciale pentru a aduna resturi metalice şi lemnoase, existând şi situaţii în care acestea au devenit agresive, au înjurat şi au ameninţat cu acte de violenţă. În consecinţă, atenţionăm că, în continuare, zona va fi monitorizată atent de echipajele de jandarmerie, iar acestea vor acţiona prompt pentru prevenirea şi combaterea faptelor care exced cadrului legal. Totodată, semnalăm faptul că, potrivit Codului penal, pătrunderea fără drept, în orice mod, în oricare dintre sediile unde o persoană juridică sau fizică îşi desfăşoară activitatea profesională ori refuzul de a le părăsi la cererea persoanei îndreptăţite constituie infracţiune (violarea sediului profesional ) şi, în unele cazuri, se pedepseşte cu închisoare de până la 3 ani.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

27 mai 2015

About Author

Cititorul


Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...