Actualitate, Stiri

Românii din Germania au primit toalete ecologice în loc de cabine de vot

Doar 5 secții de votare au fost organizate pentru românii din Germania… la o populaţie de peste 260.000. Secţiile sunt în orașele Berlin, Hamburg, Bonn, Munchen și Stuttgart. În comuna Ciugud, judeţul Alba, sunt 6 secţii de votare pentru 3.200 de cetăţeni (nu votanţi, ci locuitori).

La secţia din Munchen (foto Codrin Nicoară) românii au primit 8 toalete ecologice, deşi alegătorii şi-ar fi dorit… cabine de vot. Românii mulţumesc DOAR guvernului german pentru implicare…

ÎN COMPARAŢIE: în acest an turcii şi-au ales preşedintele, iar conaţionalii din diaspora au avut un rol decisiv în cadrul scrutinului. Doar la Frankfurt, Germania, alegătorii turci au avut o secție de votare cu 69 de cabine de vot organizată în Frankfurt. Acest lucru s-a întâmplat la scrutinul din 10 august 2014 (FOTO: fnp.de).

ALEGERILE din Turcia au fost decise de alegătorii din conaţionalii din Germania: candidatul Recep Tayyip Erdogan a câștigat încă din primul tur alegerile prezidențiale din Turcia cu ajutorul voturilor din Turcia. În Frankfurt, cei aproximativ 190.000 de turci din landurile Hessen, Rheinland-Pfalz și Saarland au putut vota în secția de votare organizată la Fraport Arena. Secția de vot din Stuttgart a avut 69 de cabine de votare, potrivit publicației Frankfurter. O altă secție de votare a fost organizată pe Stadionul Olimpic din Berlin, spune ziaristul Dan Tănasă.

„Personal, am votat în primul tur la Consulatul României din Bonn. Am stat la coadă o oră și 45 de minute timp în care la coadă s-au aflat în permanență 300-400 de persoane. Mulți au renunțat să mai stea la coadă. În secția de votare, singura, doar două persoane se ocupau de procesul de votare”, scrie ziaristul Dan Tănasă pe blogul său.

 

Sursa foto: dantanasa.ro şi Codrin Nicoară

 

votaretoalete

 

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

16 noiembrie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Comentarii recente
Scrie-ne pe Messenger
Loading...