TEATRU ALBA
Social

Romanian IVLP Alumni Association este membru asociat in National Council for International Visitors

Romanian IVLP Alumni Association a devenit în luna ianuarie 2013 ”membru asociat” în prestigioasa organizație internațională. The National Council for International Visitors este o organizație non-profit din Statele Unite ale Americii, fondată în 1961, care are ca obiectiv promovarea excelenței în diplomația cetățenilor, dezvoltarea oportunităților pentru diplomați și creșterea eficienței activității acestora.

În cei peste 50 de ani de la înființare prin intermediul The International Visitor Leadership Program au fost instruite peste 200.000 de persoane din întrega lume, peste 335 de foști sau actuali șefi de stat și prim miniștrii, sute de lideri politici, precum și două personalități premiate cu premiul Nobel pentru Pace.

Suntem încântați să vă urăm bun venit ca membru asociat al National Council for International Visitors. Vă mulțumim că ați ales să vă alăturați acestei rețele dinamice de organizații de schimburi și învățământ internațional. Împreună ne vom atinge scopul de a promova excelența în diplomația cetățenilor”, se arată în scrisoarea de acceptare adresată Romanian IVLP Alumni Association.

”Este un moment important pentru noi și pentru România. Accesul Romanian IVLP Alumni Association în această rețea de organizații va permite inițierea unor programe de instruire profesională în domeniul diplomatic și advocacy. The National Council for International Visitors promovază conceptul diplomației cetățenilor conform căruia, într-o democrației activă, fiecare cetățean are responsabiliatea de a contribui la modelarea relațiilor dintre state prin schimburi de experiențe de la persoană la persoană”, a declarat președintele Romanian IVLP Alumni Association, Gruia Ioan Bumbu.

The National Council for International Visitors derulează activități de advocacy pentru schimburile internaționale și diplomația cetățenilor, organizează conferințe și programe de formare și educare, publică materiale și dezvoltă standarde pentru American Alumni Association Network. Peste 80.000 de voluntari participă în fiecare an la activitățile derulate de NCIV.

Romanian IVLP Alumni Association a fost înființată în 2012 avându-l ca președinte ales pe Gruia Ioan Bumbu, fost secretar de stat – Președinte al Agenției Naționale pentru Romi, consilier al vicepremierului și președinte al Asociației Pakiv România. Președintele Romanian IVLP Alumni Association, Gruia Ioan Bumbu a participat, în 2007, la The International Visitor Leadership Program (IVLP), program gestionat de Departamentul de Stat American.

Distribuie Acum

1 februarie 2013

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...