Evenimente

„RomânIA tradițională” la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba

albaalba

Pentru iubitorii culturii tradiționale, Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, în parteneriat cu Centrul de Resurse Academia Doamnelor, compartiment al Primăriei Muncipiului Alba Iulia și cu Asociația Transilvania Business Woman din Alba Iulia organizează în ultima zi de luni a fiecărei luni calendaristice, sub titulatura RomânIA tradițională, o serie de evenimente ce urmăresc să aducă în atenția publică bogata și frumoasa zester tradițională a poporului roman. Practic, fiecare ediție a proiectului „RomânIA tradițională” urmărește valorificarea culturii tradiționale și a colecțiilor de carte de specialitate, în cadrul unor ateliere creative, pornind de la o temeinică documentație în bibliotecă și de la o temă dată.

Activitatea din această lună va avea loc online, pe pagina de Facebook a instituțiilor organizatoare, în data de 26 aprilie 2021. Tema lunii aprilie este „Etnobotanica sau știința plantelor de leac”, județul Alba fiind recunoscut din vechime ca un areal în care plantele medicinale au o mare varietate. Programul zilei va cuprinde recomandări de carte de specialitate, expoziție de carte de specialitate, prezentarea revistei „Contribuții botanice”, fondată de Alexandru Borza, prezentarea colecției de carte de la Muzeul „Valer Butură” din Sălciua și de la Biblioteca comunală Sălciua, bibliovaliza pentru copii filmul documentar „Ițe de Sălciua”, iar începând cu ora 18:00 va avea loc o conferință cu membrele atelierului de cusut ie de la Centrul de Resurse Academia Doamnelor (pe platforma ZOOM) în care va fi prezentat materialul prof.univ.dr. Nicolae Constantinescu, unul dintre cei mai importanți etnografi contemporani din România.

Activitatea face parte din proiectul 3.22 RomânIA tradițională, care este parte componentă a Programului Managerial 2021-2024, al Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba.

The post „RomânIA tradițională” la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba appeared first on albapesurse.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

23 aprilie 2021

About Author


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...