Actualitate, Politica, Stiri

România condusă de Guvernul Ponta a înregistrat a cincea cea mai mare creştere economică din UE!

După ce a guvernat alături de PSD şi PC, în USL, acum PNL lansează acuzaţii la adresa Guvernului Ponta, privind modul în care au fost cheltuiţi banii din fondul de rezervă. Cine ştie, poate aşa vrea PNL să ajungă la guvernare!

Numai că acuzaţiile lansate de liberali sunt contrazise de o analiză a Consiliului Fiscal, o instituţie cunoscută pentru abordările sale critice la adresa actualului Executiv. Desigur că este vorba despre o situaţie absurdă în care numai PNL poate să ajungă, atacând modul în care un guvern din care a făcut parte a cheltuit aceşti bani. Numai că datele oficiale nu susţin aceste acuzaţii. Potrivit datelor oficiale ale Consiliului Fiscal, în timpul actualei guvernări banii din fondul de rezervă au fost mai putini, fiind mult mai responsabil cheltuiţi decât în perioada guvernărilor PDL, ai cărei membri, deveniţi acum liberali, vin şi acuză acum Guvernul Ponta fără să fier bine informaţi. Datele oficiale spun că în 2013, faţă de 2012, alocările din fondul de rezervă al Guvernului au scăzut cu peste 30%, asta în condiţiile în care în anul 2011 s-au alocat mai mulţi bani decât în anul 2012. Să nu mai amintim faptul că, în privinţa hotărârilor de Guvern pentru alocări din fondul de rezervă situaţia e favorabilă Guvernului Ponta, pentru că numărul hotărârilor a scăzut de la 59, câte erau în anul 2011, la 38 în 2013.

Produsul intern brut a crescut anul trecut cu 2,9%, în termeni reali, faţă de 2013, după ce în ultimul trimestru creşterea economică a fost de 0,5% faţă de trimestrul anterior, serie ajustată sezonier, şi de 2,6% comparativ cu aceeaşi perioadă din 2013, serie brută, potrivit datelor semnal ale INS. Creşterea economică din trimestrul al patrulea a fost, în termeni reali, de 0,5% faţă de precedentele 3 luni, în funcţie de date ajustate sezonier fără corecţia cu numărul de zile lucrătoare. Faţă de acelaşi trimestru din 2013, PIB-ul a avansat cu 2,6% pe serie brută şi cu 2,5% pe serie ajustată sezonier. În ceea ce priveşte evoluţia consumului privat, principala componentă a PIB, acesta s-a consolidat în ultimele trei luni, fapt confirmat şi de comerţul cu amănuntul, care a înregistrat o creştere de 6,5% în ultimul trimestru. Pentru următoarea perioadă, se estimează o accelerare a economiei pe termen mediu, cu o creştere a PIB de 3,2% în acest an şi de 4,4% în 2016, acesta fiind rezultatul relansării investiţiilor productive. Avem macrostabilitate financiară, au fost relansate creditele în lei, s-au înregistrat încăsări record din exporturi, iar zona euro se redresează.

Alba Iulia, 19 februarie 2015
Biroul de Presă al PSD Alba

Foto: paginaeuropeana.ro

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

19 februarie 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Comentarii recente
Scrie-ne pe Messenger
Loading...