Actualitate, Social

România a obținut un an suplimentar pentru utilizarea fondurilor alocate de UE

bani-euro671În ședința de marți, 24 septembrie 2013, Comisia pentru Dezvoltare Regională (REGI) a Parlamentului European a votat în favoarea propunerii Comisiei Europene de extindere cu un an a termenului pentru dezangajarea fondurilor europene alocate României și Slovaciei – respectiv, extinderea așa-numitei reguli „N+3”. Astfel, România a obținut un an suplimentar pentru utilizarea fondurilor alocate de UE pentru perioada 2007 – 2013.

Votul din Comisia pentru Dezvoltare Regională este un succes important pentru România, aceasta fiind o componentă esențială a acordului la care s-a ajuns în cadrul discuțiilor asupra bugetului UE pentru următorii 7 ani.

Votul din Comisia REGI va trebui să fie confirmat de Plenul Parlamentului European, în luna octombrie, însă perspectiva este optimistă: opinia comisiei de specialitate, exprimată ieri, va cântări greu în votul final.

Aceasta decizie va ajuta foarte mult în efortul susținut de utilizare maximală a fondurilor alocate României în actuala perspectivă financiară.

Sursa: Guvernul României

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

25 septembrie 2013

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...