Actualitate, Social

„România a încasat peste două miliarde de euro de la Comisia Europeană în acest an”

bani-euro671Comisia Europeană a rambursat României peste două miliarde de euro în perioada 1 ianuarie — 2 octombrie 2013, suma totală returnată în actuala perioadă de programare fiind de peste 4,2 miliarde de euro.

România a încasat peste două miliarde de euro de la Comisia Europeană în acest an, valoarea totală a rambursărilor ajungând în prezent la un nivel aproape dublu față de sfârșitul anului 2012. Cu alte cuvinte, suma încasată în 2013 este aproape egală cu cea returnată de Comisie în întreaga perioadă 2007-2012, fapt care demonstrează eficiența măsurilor implementate de Guvernul României în acest an‘, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Cea mai mare sumă a fost rambursată în cadrul Programului Operațional Regional — peste 572 milioane de euro. Pe locul al doilea din punct de vedere al fondurilor rambursate se situează Programului Operațional Sectorial Dezvoltare Resurselor Umane, în cadrul căruia au fost returnate fonduri în valoare de peste 571 milioane de euro. Prin Programul Operațional Sectorial Mediu au fost rambursate fonduri de peste 441 milioane de euro, iar prin Programul Operațional Sectorial Transport a fost returnată o sumă de peste 429 milioane de euro.

La data de 2 octombrie a.c., suma solicitată Comisiei pentru a fi rambursată României era de peste 4,56 miliarde de euro, rata de absorbție curentă ajungând astfel la aproape 24%.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

7 octombrie 2013

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...