Actualitate, Stirea Zilei

Rezultatele repartizării computerizate pentru liceu 2015 în Alba, publicate de Ministerul Educației

Marți, Ministerul Educaţiei a publicat rezultatele repartizării computerizate în cadrul admiterii la liceul 2015. Dintre toți candidați, trei cu media 10 au fost admişi la Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia, unul dintre ei fiind chiar din Satu Mare. Aceştia au optat pentru specializarea Matematică-Informatică.

Admiterea la liceu se desfăşoară în trei etape, în perioada 3-15 iulie, 15-30 iulie, respectiv 1 august – 4 septembrie. Admiterea pentru învăţământul seral şi pentru cel cu frecvenţă redusă se desfăşoară în perioada 21-24 iulie.

AICI LISTA candidaţilor admişi în Alba, ordinea mediei.

AICI LISTA candidaţilor admişi în Alba, în ordine alfabetică.

AICI LISTA candidaţilor din alte judeţe, admişi la licee din Alba.

În urma repartizării computerizate, din cele 2128 de locuri pentru admitere liceu 2015 în Alba au rămas libere 185 de locuri, majoritatea la Colegiul Tehnic „Alexandru Domşa” din Alba Iulia şi Liceul Tehnologic Ocna Mureş. AICI lista.

AICI situaţia pe ţară.

În ceea ce priveşte admiterea elevilor la învățământul profesional de stat cu durata de 3 ani, înscrierile s-au desfăşurat în perioada 8-15 iunie. Candidaţii respinşi la etapa I de admitere în învăţământul profesional pot să se înscrie la etapa I de admitere în liceu. Admiterea în şcolile profesonale se desfăşoară tot în trei etape, în perioadele 8 iunie – 15 iulie, 20 august – 2 septembrie, respectiv 3-8 septembrie.

După rezultatele la Evaluare Naţională, în Alba, un procent de 79,36% dintre candidaţi au obţinut medii peste 5 (cmparativ cu 80,82% înainte de contestaţii), mai mulţi faţă de anul trecut, respectiv 75%. Totodată, patru elevi de clasa a VIII-a au reuşit performanţa mediei 10.

Testările au fost susţinute în 74 de centre organizate în judeţul Alba. Lucrările elevilor au fost corectate şi asistate de aproximativ 200 de profesori, în patru centre.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

14 iulie 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Scrie-ne pe Messenger
Loading...