Actualitate, Stiri

Rezultate parţiale ALBA: PDL a câştigat la diferenţă mică faţă de Alianța PSD-UNPR-PC

În urma numărătorii paralele a voturilor, ce a avut loc azi-noapte la Biroul Electoral Judeţean, a rezultat o nouă victorie în Alba a Partidului Democrat-Liberal. Diferenţa faţă de următoarea clasată, PSD, este una foarte mică, iar social-democraţii vor face contestaţie şi vor solicita renumărrarea voturilor la Blaj, unde PDL a obţinut un scor foarte bun.

La nivel naţional Alianța PSD-UNPR-PC a obținut, la alegerile europarlamentare desfășurate duminică, 37,25% din voturi, PNL 14,86%, iar PDL 12,26%, candidatul independent Mircea Diaconu a întrunit 6,95% din opțiuni, Uniunea Democrată a Maghiarilor din România 6,48%, PMP a obținut 6,24% din voturi, PP-DD — 3,62%, iar PRM — 2,71%. FC a obținut 2,64% din voturile exprimate de alegători, Partidul Ecologist Român 1,18%, Alianța Agricultorilor — 0,95% și PNȚCD — 0,91%.

În Alba Iulia, PSD a câştigat alegerile pentru europarlamentare. De asemenea, scoruri mai bune decât PDL şi PNL au obţinut în mediul rural şi în Câmpeni, Abrud , Cugir și Sebeș. Cele mai multe voturi le-au primit democrat-liberalii la Blaj, unde au obţinut 48,61% din voturile exprimate.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

26 mai 2014

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...