International, Stiri Blaj

Rezoluție bienală a României adoptată de Adunarea Generală a ONU!

Luni, 23 noiembrie, Adunarea Generală a ONU a adoptat prin consens, rezoluţia bienală intitulată „Cooperarea dintre Organizaţia Naţiunilor Unite şi Organizaţia de Cooperare Economică la Marea Neagră”.

Proiectul rezoluţiei a fost introdus, în cadrul celei de-a 75-a sesiuni a Adunării Generale, de către România, în calitate de preşedinţie în exerciţiu a Organizaţiei de Cooperare Economică la Marea Neagră (OCEMN).

Organizaţia de Cooperare Economică la Marea Neagră joacă un rol semnificativ în încurajarea unei culturi a dialogului în regiune, fiind una dintre primele iniţiative de cooperare în zona Mării Negre, axată pe iniţiative politice şi economice multilaterale, care vizează încurajarea cooperării, păcii, stabilităţii şi prosperităţii în regiune.

În prezent, OCEMN cuprinde 13 state membre, respectiv Albania, Armenia, Azerbaidjan, Bulgaria, Federaţia Rusă, Georgia, Grecia, Macedonia de Nord, Republica Moldova, România, Serbia, Turcia şi Ucraina.

România este stat fondator al OCEMN şi a preluat mandatul de preşedinţie în exerciţiu la data de 1 ianuarie 2020, pentru a şasea oară de la instituţionalizarea Organizaţiei, în anul 1992. Mandatul a fost prelungit, în condiţii excepţionale, până la 31 decembrie 2020, în scopul asigurării continuităţii preşedinţiilor în exerciţiu ale organizaţiei.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

24 noiembrie 2020

About Author

administrator


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...