Actualitate, Social

Reușită a echipei medicale din secția de neonatologie – fetiţă născută prematur cu o greutate de 500 de grame recuperată în totalitate

tp1380681În data de 16 august 2013 o mamă din Aiud a adus pe lume o fetiţă de numai 500 de grame. Copilul era născut prematur, la 26 de săptămâni de sarcină, şi avea mai multe probleme de sănătate specifice în astfel de cazuri. Prin eforturile susţinute ale întregii echipe medicale a secţiei de Neonatologie, la mai puţin de două luni şi jumătate, fetiţa a ajuns la greutatea de două kilograme şi 400 de grame şi poate fi externată.

Fetiţa a fost născută cu prematuritate de gradul IV, cel mai mare grad, iar starea ei după naștere nu a permis transportarea într-un centru specializat din ţară.

Pentru a se recupera fetița a fost ținută în incubator o lună de zile și a beneficiat de tratament specific.

A fost alimentată artificial la început, iar mai apoi cu lapte praf”, a explicat Mihaela Câra, asistent șef în secția de neonatologie a Spitalului Județean de Urgență Alba.

Potrivit datelor centralizate, în secția de nou-născuți a spitalului din Alba Iulia, într-o lună se nasc prematur, în medie 7-8 copii.

De cele mai multe ori sunt copii născuți după cea de-a 30 săptămână de sarcină.

Gradul de pematuritate este mai mic.

Rezultatul la care am ajuns în cazul în cazul fetiței, care la naștere avea doar 500 de grame, este o reușită, întrega echipă a fost foarte implicată și a ajutat la această performanță.

Cea mai mare bucurie este să știm că în această săptămână poate fi externată în grija familiei cu o stare de sănătate bună”, a mai spus asistenta Mihaela Câra.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

29 octombrie 2013

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...