Actualitate, Stiri

Restaurantul Astoria închis de inspectorii DSVSA Alba după nunta cu toxiinfecţie alimentară

În urma incidentului din urmă cu 3 zile când zeci de persoane s-au îmbolnăvit restaurantul hotelului Astoria din Alba Iulia (de la ieşirea spre Cluj) a fost închis.

Luni, 4 august, inspectorii DSV Alba au făcut noi cercetări la Restaurantul Astoria: au fost verificate documentele de provenienţă a alimentelor, s-au făcut analize în ceea ce priveşte personalul restaurantului, au fost recoltate probe alimentare.

„Suntem în plin proces de analizare a angajaţilor şi a alimentelor. În urma deficienţelor constatate s-a luat o primă măsură: unitatea alimentară va fi închisă până la finalizarea anchetei”, a declarat Delia Oltean, purtătorul de cuvânt al DSVSA Alba.

„La ora actuală se face o anchetă epidemiologică. Astăzi, din cele 63 de persoane cu toxiinfecţie alimentară, în spital mai erau 16: o persoană la Cugir, 15 la Alba Iulia”, a precizat Horia Timiş, directorul DSP Alba.

Totul a pornit de la o nuntă care a avut loc joi, 30 iulie 2014, în urma căreia s-au înregistrat 63 de persoane cu „simptomatologie specifică moderată” după cum a afirmat Horia Timiş (în traducere românească: manifestări moderate de boală).

Horia Timiş anunţă şi termenul minim până la care restaurantul hotelului Astoria trebuie să fie închis: „Joi sau vineri (7-8 august) vom avea rezultatele oficiale” ale analizelor realizate împreună de inspectorii DSP şi DSVSA Alba. În 7-8 august restaurantul va fi redeschis sau va rămâne închis. Se pot lua şi alte măsuri: sancţiuni, amenzi etc.

Foto: turism.bzi.ro

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

4 august 2014

About Author

Cititorul


ONE COMMENT ON THIS POST To “Restaurantul Astoria închis de inspectorii DSVSA Alba după nunta cu toxiinfecţie alimentară”

  1. Felicitări Brok IUlian , eşti singurul jurnalist din alba care a avut curaj sa scrie numele restaurantului,.probabil mâine vei dosar afara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...