Actualitate

Reprzentanţii ISU Alba şi E.ON profesori pentru o zi la şcolile din Mihalţ şi Miceşti (FOTO)

Elevii de la Şcolile din Mihalţ şi Miceşti au aflat de la specialiştii E.ON şi I.S.U. Alba cum să utilizeze corect sursele de energie
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (I.G.S.U.) şi E.ON România derulează, în luna decembrie, programul educativ „Lecţii de siguranţă” în zeci de şcoli din România, în special în cele din mediul rural. Programul urmăreşte să educe copiii cu privire la utilizarea corectă şi în condiţii de siguranţă a surselor de energie, prin intermediul unor lecţii interactive, concepute special pentru elevii din învăţământul primar şi gimnazial.
În judeţul Alba, proiectul s-a desfăşurat în două şcoli, luni, 8 decembrie, la Şcoala din Mihalţ, respectiv miercuri, 10 decembrie, la Şcoala din Miceşti, unde reprezentanţii I.S.U. Alba şi voluntarii E.ON au revenit în clase ca dascăli. Aceştia i-au învăţat pe copii lucruri noi şi utile despre energia electrică şi gazele naturale, cum se produc, ce măsuri trebuie luate şi ce reguli trebuie respectate pentru a le utiliza în siguranţă acasă sau la şcoală.
Acţiunile de la Mihalţ şi Miceşti fac parte din campania comună de informare preventivă derulată de către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi E.ON România „R.I.S.C. Siguranţa nu e un joc de noroc”, în baza parteneriatului existent între cele două instituţii. Încheiat în luna septembrie 2012, parteneriatul şi-a propus realizarea şi desfăşurarea unor campanii de informare, prevenire şi conştientizare a cetăţenilor asupra pericolelor la care sunt expuşi în cazul utilizării necorespunzătoare a diferitelor surse de energie.
Toate instituţiile în care se va derula, în luna decembrie, programul educativ „Lecţii de siguranţă” vor primi câte un calculator.
La sfârşitul lecţiei, copiii s-au bucurat de pachetele cu dulciuri primite, atmosfera creată fiind una de sărbătoare, acum când ne mai despart câteva zile de sărbătorile de iarnă.
DSC_0299

DSC_0302

DSC_0310

DSC_0313

DSC_0317

DSC_0320

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

10 decembrie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Scrie-ne pe Messenger
Loading...