Actualitate, International, Politica, Stiri, Stiri Aiud, Stiri Apuseni, Stiri Blaj, Stiri Cugir, Stiri Ocna Mures, Stiri Sebes, Stiri teius

Regrete tardive? Un sondaj recent arată că britanicii nu mai vor Brexit

Între 20 octombrie și 2 noiembrie, societatea Survation a realizat un sondaj online pe un eşantion de 20.000 de persoane, în toate circumscripţiile din Regatul Unit, subiectul chestionării populare fiind felul în care văd acum britanicii Brexitul. 

Rezultatul acestui sondaj a relevat faptul că, în cazul în care ar avea loc un nou referendum care să întrebe locuitorii Regatului Unit dacă vor sau nu să rămână în UE, 54% din aceștia au spus că vor să fie în continuare europeni, în timp ce 46% ar opta în continuare pentru Brexit.

Situația este destul de mult schimbată față de referendumul privind Brexit-ul, organizat la 23 iunie 2016, când 52% dintre britanici au votat pentru ieşirea ţării lor din UE.

În prezent Regatul Unit și Uniunea Europeană negociază termenii ”divorțului” care va intra oficial în vigoare la 29 martie 2019, dar până acum nu s-a ajuns la niciun rezultat, cele mai mari probleme fiind cu modalitatea de a evita reintroducerea frontierei fizice între provincia britanică Irlanda de Nord şi Republica Irlanda.

(sursa Agerpres)

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

6 noiembrie 2018

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...