Actualitate, Stirea Zilei

Regele Mihai, cetăţean de onoare al comunei Stremţ

Principele Radu al României a participat astăzi în comuna Stremţ la festivitatea prin care Regele Mihai a fost numit cetăţean de onoare al comunei. De altfel principele l-a reprezentat pe rege şi a primit în numele acestuia titulatura din partea primarului comunei Stremţ, Ştefan Traian Popa.

În cadrul unei scurte întâlniri primarul din Stremţ a explicat faptul că acordarea acestui titlu Regelui Mihai este un gest lipsit de orice tentă politică.

Festivitatea a avut loc în Parcul Regal din Stremţ, unde principele Radu a fost primit cu aplauze de către localnici. Parcul a fost realizat la iniţiativa lui Ioan Pătrânjan, fost sergent în Garda Regală, cu sprijinul financiar al Baumit România – societate prezentă la manifestare prin Sorin Drăghici – directorul exploatării Baumit de la Geomal şi Laurenţiu Claudian Lupuşor – directorul general al Baumit România-Republica Moldova.

Principele Radu a primit placheta cu titulatura de cetăţean de onoare, precum şi câteva daruri simbolice: monografia comunei Stremţ, o sticlă de vin şi o icoană.

Impresionat de biblioteca din comună, principele a declarat că va propune familiei regale să facă o donaţie de carte acestei biblioteci. De asemenea Principele Radu a promis că va reveni la Stremţ, împreună cu Principesa Margareta pentru a planta în parcul regal doi copaci, simbol al răbdării.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

15 octombrie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...