Actualitate, Editorial, Politica, Social, Stirea Zilei

Referendumul nu a fost validat. Și acum ce se întâmplă?

Iată că s-a încheiat și cu referendumul pentru redefinirea familiei, dar efectele acestuia cred că vor fi de lungă durată. Deși a durat două zile, din zori și până în seară, românii au decis să nu se decidă în legătură cu subiectul invocat de acest scrutin și au preferat să nu ia parte la acesta. Bineînțeles că acum vin automat niște întrebări pentru a ne putea lămuri care, unde, ce și cum e faza cu acest veritabil „fâs” numit referendumul pentru redefinirea familiei.

De ce nu au venit românii la vot? Cel mai sigur subiectul referendumului nu a reușit să atragă, oamenii fiind prea puțin interesați de componența familiei în accepțiunea politicienilor și a bisericii. E adevărat că au fost destui care au boicotat referendumul din considerente politice, ca o atitudine anti-pesedistă sau poate chiar împotriva bisericii ortodoxe care au promovat din plin prezența la acest scrutin. Dar cred că multe milioane din cei care nu au venit la vot nu au fost convinși de campania subțire făcută înainte de votare și de lipsa unui subiect cu adevărat atrăgător care să merite deplasarea până la cea mai apropiată secție de votare.

Care sunt urmările acestui referendum invalidat? Ei bine, în termeni strict tehnici, faptul că nu s-a făcut cvorum înseamnă automat că modificările aduse Constituției de către parlament nu intră în vigoare, deci familia este în continuare definită din punct de vedere legal în România ca fiind formată dintre soți și nu din bărbat și femeie cum ar fi dorit artizanii referendumului. Deci situația stă exact cum a stat înainte de pornirea acestui demers. Dar acum apar implicații politic deoarece cineva ar trebui să răspundă pentru eșuarea referendumului, mai ales că a costat statul 35 de milioane de euro care s-au dus literalmente pe apa sâmbetei și duminicii în care a avut loc votarea. Cineva ar trebui să își asume acest eșec, dar nu sunt convins că cineva o va face.

Ei bine, acum știm că familia este formată din soți, deci lucrurile merg în continuare cum au mers și până acum, dar problema cea mai mare o să apară peste câțiva ani când minoritățile sexuale, la fel ca și în alte țări, își vor cere drepturi ca afară și atunci o să ne alegem cu încă un referendum tot pe această temă, care iar ne va costa o avere și iar nu o să se schimbe mare lucru, pentru că poporul român, tradiționalist din fire, ori se va mobiliza să voteze împotrivă, ori se va boicota din nou în masă și lucrurile vor rămâne la fel. Și tot așa, dar problema este că toate aceste inutilități ne costă bani mulți pe care țara i-ar putea cheltui pe lucruri mult mai utile (spitale, școli, autostrăzi etc.).

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

8 octombrie 2018

About Author

Adrian Contor


ONE COMMENT ON THIS POST To “Referendumul nu a fost validat. Și acum ce se întâmplă?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Radio Alba Centrale Electrice
Scrie-ne pe Messenger
Loading...