Actualitate, Evenimente, Stiri

Redescoperă Cetatea Alba Carolina. Istorie şi culoare – concurs naţional de artă plastică, arhitectură şi design vestimentar

Până în 6 noiembrie 2014 tinerii talentaţi din Alba şi din ţară pot trimite lucrări pentru a doua ediţie a Concursului Naţional „Redescoperă Cetatea Alba Carolina. Istorie şi culoare”.

Concursul este organizat de Asociaţia Sincretic-Art şi Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba, în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga” Alba, Casa de Cultură a Sindicatelor Alba Iulia în cadrul unui proiect co-finanţat de Ministerul Tineretului şi Sportului.

Concursul se adresează tinerilor cu vârsta cuprinsă între 14 si 35 de ani talentaţi în domeniul artelor plastice, arhitecturii şi designului vestimentar. Fiecare concurent va participa cu maxim o lucrare la fiecare secţiune, dimensiunea este la alegere.

Lucrările trimise la concurs vor avea pe verso specificate numele şi prenumele autorului, vârsta, adresa, numărul de telefon, titlul lucrării, adresa şcolii, localitatea, judeţul şi numărul de telefon. Lucrările trimise la concurs nu se vor returna.

Data limită a trimiterii lucrărilor este 6 noiembrie 2014 la adresa: Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba, strada Morii, numărul 8, Alba Iulia, cod 510087, judeţul Alba.

Concursul se va desfăşura pe trei secţiuni:

Secţiunea 1: pictură: Tema „Cetăţile din Transilvania, o poveste fără de sfârşit”

Tinerii vor trebui să trimită lucrări de pictură inspirate de monumentele istorice din Cetatea Alba Carolina sau altă cetate din Transilvania la alegere.

Categoria I: 14-18 ani
Categoria II: 19-24 ani
Categoria III: 25-35 ani

Secţiunea 2 (specială): pictură tineri cu dizabilităţi cu vârsta cuprinsă între 7-25 ani: temă liberă

Secţiunea 3: Design de spaţiu urban: Tema „Cetăţi din Transilvania”

Categoria 1: 14-18 ani
Categoria 2: 19-28 ani

Secţiunea 4: Design vestimentar: Tema „Vestimentaţia şi podoabele – o pasiune în perioada medievală”

Categoria 1: 18-35 ani

Premiile vor fi înmânate câştigătorilor în data de 11 noiembrie 2014, ora 18.00, în holul Casei de Cultură a Sindicatelor. Cu această ocazie se vor acorda şi premiile însumând materiale pentru pictură, arhitectură şi design.

Lucrările vor fi jurizate de specialişti în domeniul artelor plastice, arhitecturii şi al designului vestimentar care vor acorda câte trei premii pentru fiecare categorie de vârstă inclusă în secţiunile menţionate.

Decernarea premiilor va include şi un scurt program artistic şi o strângere de fonduri pentru tinerii cu dizabilităţi participanţi în proiect. Rugăm persoanele interesate să contribuie la sprijinirea acestor tineri talentaţi prin donaţii financiare sau materiale (culori, pensule, manuale, etc).

Alte informaţii la telefon 0258.813.076, 0358.401.469, Tel/Fax: 0258.826.410,e-mail: culturaalba@yahoo.com.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

9 octombrie 2014

About Author

Cititorul


Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...