Actualitate, Stiri, Stiri Aiud, Stiri Apuseni, Stiri Blaj, Stiri Ocna Mures, Stiri Sebes, Stiri teius

Recomandările IPJ Alba pentru prevenirea accidentelor de circulație în sezonul rece

Pe arterele rutiere din județul Alba nu sunt probleme deosebite generate de precipitațiile căzute în ultimele zile. Polițiștii recomandă prudență la volan. 

Inspectoratul de Poliție Județean Alba informează că, la această oră, se circulă în condiții bune pe toate arterele rutiere ale județului, inclusiv pe cele care duc la stațiunile turistice. Pe DJ 704, între Oașa și Luncile Prigoanei, drumul este acoperit cu zăpadă și se recomandă echiparea corespunzătoare a autovehiculelor, cu cauciucuri de iarnă și, eventual, lanțuri.  

Pentru o călătorie în siguranţă, în contextul precipitațiilor căzute în ultimele zile, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba vine în întâmpinarea conducătorilor auto cu câteva recomandări utilei siguranței lor:   

  • Înainte de a pleca la drum, interesați-vă cu privire la starea meteorologică de pe traseul pe care urmează să îl parcurgeți și echipați-vă autovehiculul corespunzător!
  • În condiții dificile de trafic, circulați cu viteză redusă, păstrați distanţa de siguranţă în mers, pentru a putea opri în timp util şi nu vă angajați în depășiri riscante!
  • Pe timp de ploaie sau ninsoare, utilizați luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, pentru toate categoriile de drumuri, şi pe cele de ceaţă, în cazul apariţiei acestui fenomen!
  • Evitați acţionarea bruscă a mecanismelor de direcţie și de frânare ale autovehiculului, pentru evitarea derapajelor necontrolate!
  • Nu uitați că sunteți obligați să vă echipați autovehiculele cu anvelope de iarnă, atunci când circulați pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei!
  • Asigurați-vă că instalațiile de dezaburire ale autovehiculului funcționează! Pe timpul deplasării, atât parbrizul cât și geamurile laterale ale autovehiculului trebuie menținute curate, pentru o mai bună vizibilitate!
  • În cazul rămânerii în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie aşezate la o distanţă mai mare de autovehicul, decât în condiţii normale!
  • În condiţiile unui trafic aglomerat, precipitaţiile pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul şi nu blocaţi intersecţiile!

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

30 decembrie 2019

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Comentarii recente
Scrie-ne pe Messenger
Loading...