Stiri, Stiri Aiud, Stiri Apuseni, Stiri Blaj, Stiri Cugir, Stiri Ocna Mures, Stiri Sebes, Stiri teius

Recomandările IPJ Alba pentru circulația în siguranță a pietonilor

În ultimele săptămâni au fost înregistrate mai multe accidente pe drumurile județului Alba în care au fost implicați pietoni. Periodic, IPJ Alba organizează acțiuni de prevenire a evenimentelor rutiere și de sancționare a participanților la trafic care nu respectă regulile de circulație. Pentru a nu fi implicaţi în accidente rutiere, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba adresează câteva recomandări pietonilor:

  • Traversați numai pe la trecerile semnalizate sau pe la colț de stradă! Nu traversați prin fața sau spatele autovehiculelor oprite!
  • La orice traversare, opriți-vă în afara parții carosabile, asigurați-vă din stânga, din dreapta și apoi din stânga din nou!
  • Apreciați corect timpul necesar pentru a traversa în siguranță și luați în calcul ca atunci când traversați străzi cu mai multe benzi pe sens sau când vă aflați într-o zonă cu regim de viteza ridicat trebuie sa fiți mai prudenți!
  • Evitați să circulați pe partea carosabilă sau pe pistele pentru bicicliști! Respectați întocmai semnificația semnalizării rutiere (indicatoare sau semafor) și nu circulați pe drumurile publice daca ați consumat alcool – posibilitatea de a fi accidentat crește semnificativ.
  • Fiți prudenți pe vreme rea sau întuneric! Pentru a fi vizibili, purtați haine de culori deschise și elemente reflectorizante!

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

28 februarie 2019

About Author

Redactiealba


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...