Actualitate, Stirea Zilei

Recomandări rutiere pentru perioada sărbătorilor de iarnă

politisti cu masiniApropierea Sărbătorilor de Iarnă aduce un plus de aglomeraţie în traficul rutier, în vederea asigurării unui climat de ordine şi siguranţă în trafic, poliţiştii vor acţiona, pentru fluidizarea circulaţiei, respectiv, prevenirea blocajelor rutiere şi a evenimentelor negative în punctele cu risc ridicat de accidente, în zona centrelor comerciale şi la orele cu trafic intens.

Solicităm conducătorilor auto să respecte prevederile legale, să nu depăşească autovehiculele oprite în coloană la semafor, să nu oprească ori să staţioneze neregulamentar şi să nu pătrundă în intersecţie, chiar şi atunci când semnalul semaforului permite deplasarea, în cazul în care, din cauza aglomeraţiei, nu o pot traversa. Procedând astfel, centrul intersecţiei va rămâne liber, circulaţia pe direcţia transversală fiind posibilă, în condiţii normale.

Pentru a circula în siguranţă şi pentru a evita producerea unor evenimente rutiere, le recomandăm şoferilor:

– să nu conducă dacă sunt obosiţi;

– să evite consumul de băuturi alcoolice;

– să nu vorbească la telefonul mobil în timp ce conduc maşina;

– de asemenea, atragem atenţia asupra manevrei de depăşire, considerată a fi manevra cu gradul cel mai ridicat de dificultate. Dacă un partener de trafic s-a angajat într-o depăşire hazardată, trebuie încetinită viteza, facilitându-i astfel reintrarea, fără pericol pe partea dreaptă.

Solicităm conducătorilor de autovehicule să circule cu atenţie, calm şi să dea dovadă de respect în trafic deoarece un comportament agresiv va spori major riscul de a fi implicat într-un eveniment rutier cu urmări nedorite.

Tot în această perioadă, se înregistrează şi o creştere a traficului pietonal.

Pietonii au obligaţia să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă prin locurile special amenajate şi marcate corespunzător, doar după ce s-au asigurat, în prealabil, sau la culoarea verde a semaforului electric pentru pietoni.

Recomandăm conducătorilor auto, să sporească atenţia atunci când observă persoane care intenţionează să traverseze, în special copii sau persoane în vârstă.

În speranţa că veţi respecta sfaturile noastre, vă dorim Sărbători Fericite, fără evenimente rutiere!

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

23 decembrie 2017

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Scrie-ne pe Messenger
Loading...