Actualitate, Stiri

Rating-ul municipiului Alba Iulia a crescut, potrivit Moody’s Investors Service

primaria-alba-iulia1Moody’s Investors Service a decis îmbunătăţirea credit rating-ului  municipiului Alba Iulia de la Ba1 negativ la Ba1 stabil. Principalele motive ale acestei modificări de dată recentă sunt modificarea rating-ului suveran (ratingul de ţara) de la Baa3 negativ la Baa3 stabil şi aprecierea că există influenţe solide intre situaţia financiară şi operaţională la nivel guvernamental şi cele la nivel de autorităţi publice locale.

În acelaşi timp, Primăria Municipiului Alba Iulia a păstrat aceeaşi politică de management bugetar prudent şi disciplina financiară şi a obţinut rezultate financiare bune reflectate în excedentele operaţionale stabile, nivel de lichidităţi şi indicatori financiari la niveluri corespunzătoare.

„Anul trecut am decis evaluarea anuală a performanţelor financiare înregistrate de administraţia locală. Nu sunt foarte multe primarii care fac acest lucru în România ! Noi o facem cu una dintre cele mai prestigioase instituţii de rating financiar la nivel internaţional, Moody’s. O facem transparent, obiectiv, profesionist, în deplin respect faţă de locuitorii municipiului. Nu poţi fi o administraţie cu rezultate care răspund nevoilor comunităţii, dacă nu iei decizii şi nu le evaluezi intrun mod onest, la momentul potrivit, urmând recomandări juste şi adaptate contextului în care ne desfăşurăm activitatea. Primăria Alba Iulia se pregăteşte în acest an şi în cel care urmează pentru accesarea de noi fonduri nerambursabile, cu care să continuăm dezvoltarea municipiului! Credibilitatea financiară şi instituţionala sunt fundamentale în fata comitetelor de evaluare ale viitoarelor aplicaţii de finanţare. De aceea, serviciul de rating anual pe care îl punem în aplicare acum, ne va arăta în mod constant ce ne permitem să susţinem financiar, cât ne permitem să ne “întindem” cu investiţiile şi cu întreţinerea acestora. De asemenea, ratingul arată investitorilor o imagine clară, corectă a mediului în care doresc să vină să-şi deschidă o afacere, iar îmbunătăţirea ratingului nu poate decât să fie un argument în plus în favoarea noastră”, a precizat în context, dl. Mircea HAVA, Primarul Municipiului Alba Iulia

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

6 mai 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...