Actualitate, Comunicate

Raportul de activitate al poliției Blaj: A scăzut numărul infracțiunilor în primele șase luni ale anului

Numărul infracţiunilor sesizate de Poliţia Municipiului Blaj au fost mai puține în acest an. În primele luni ale acestui an s-au înregistrat  un număr de 396 de sesizări, în timp ce în acceași perioadă a anului trecut s-au sezisat cu 117 mai multe, potrivit unui raport de activitate realizat de Poliţia Blaj.

În perioada 10 – 22 iulie, la subunităţile Inspectoratului de poliţie Judeţean Alba se desfăşoară activităţile de evaluare a rezultatelor obţinute în primul semestru al anului 2015.

La această activitate, coordonată de domnul chestor principal Ioan Nicolae Căbulea, şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, au participat poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Blaj, şefii secţiilor de poliţie rurală Blaj şi Jidvei şi şefii celor 10 posturi de poliţie comunală, a căror activitate este coordonată de conducerea acestei poliţii municipale.
Totodată s-a constatat o scădere a infracțiunilor de lovire, (cu 28 mai puţine decât în primele 6 luni 2014) dar şi o scădere cu 20 % a infracţiunilor contra patrimoniului.

În aceeaşi perioadă, poliţiştii din Blaj au intervenit pentru soluţionarea unui număr de 8 accidente rutiere cu victime omeneşti, soldate cu decesul a 3 persoane, rănirea gravă a 8 persoane şi rănirea uşoară a două persoane.

Pentru combaterea indisciplinei rutiere au fost aplicate 1.130 de sancţiuni contravenţionale, au fost reţinute, în vederea suspendării, 43 de permise de conducere şi au fost retrase 45 de certificate de înmatriculare.

Prin prisma rezultatelor înregistrate în semestrul I – 2015, la nivelul Poliţiei municipiului Blaj şi a structurilor coordonate, chestorul principal de poliţie Ioan Nicolae Căbulea, a apreciat eforturile depuse de poliţişti pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice şi pentru întreaga activitate de prevenire şi combatere a criminalităţii.

Şeful inspectoratului a reamintit celor prezenţi faptul că asigurarea climatului de normalitate civică pentru cetăţeni şi pentru buna funcţionare a instituţiilor fundamentale ale statului reprezintă o prioritate a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba.

Acesta a apreciat ca este necesară creşterea fermităţii în luarea măsurilor de sancţionare a persoanelor care nu înţeleg să respecte regulile de circulaţie, iar prin acest comportament pun în primejdie viaţa celorlalţi participanţi la trafic, în special a celor care conduc vehicule sub influenţa băuturilor alcoolice sau care nu respectă regimul de viteză şi a regulile privind efectuarea manevrei de depăşire şi de acordare a priorităţii de trecere, principale cauze generatoare a accidentelor grave de circulaţie.

Totodată şi-a exprimat convingerea că în perioada următoare, poliţiştii din zona Blajului vor continua să manifeste interes şi preocupare pentru realizarea îndatoririlor de serviciu şi le-a solicitat să intensifice activitățile specifice pentru creşterea gradului de siguranţă stradală, reducerea riscului rutier, prevenirea şi combaterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi a delictelor silvice.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

16 iulie 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Scrie-ne pe Messenger
Loading...