Actualitate, Comunicate

Raport RAR: Peste 60% dintre mașinile verificate în șase luni au prezentat probleme tehnice

Un procent de peste 60% dintre auoturismele, autoutilitarele, motocicletele sau remorcile care au fost verificate în trafic de RAR Alba, în primele şase luni ale anului, au prezentat probleme tehnice sau legate de acte. Cu toate astea, reprezentanţii RAR susţin că numărul vehiculelor cu probleme a scăzut cu un procent de 3% față de aceeași perioadă a anului trecut.

În primele şase luni ale acestui an Registrul Auto Român a verificat tehnic în trafic, la nivelul județului Alba, 1.080 vehicule, din care 60,19% au avut diferite probleme tehnice sau legate de documente.

Potrivit RAR Alba, 53,52 % au fost considerate neconforme din punct de vedere al securității rutiere.

Inspectorii RAR au constatat proasta funcționare a instalației electrice de iluminare și semnalizare, defecțiuni ale sistemului de frânare, starea necorespunzătoare a șasiului, caroseriei sau pneurilor, jocuri anormale în mecanismul de direcție sau în articulațiile punților față și spate.

Alte 1,76% dintre vehicule au avut probleme legate de identificare – neconcordanțe între seria poansonată pe șasiu/caroserie și cea din acte, schimbarea culorii autovehiculului sau a destinației de utilizare.

Neconforme din punct de vedere al dovezii de efectuare a inspecției tehnice periodice – dovada de efectuare a ITP expirată, dovezi de efectuare a ITP false, lipsa actelor – au fost 3,15% dintre vehicule.

în urma analizei emisiilor poluante, la 21,4% dintre vehiculele oprite inspectorii RAR au constatat depășirea nivelului maxim admis.

Inspectorii RAR au descoperit și 38 de autovehicule care prezentau pericol iminent de accident, în special din cauza defecțiunilor periculoase constatate la sistemul de frânare și la direcție. În aceste situații una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, care poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice la reprezentanțele Registrului Auto Român.

În urma acestor controale desfășurate la nivelul județului Alba de Registrul Auto Român și Poliția Rutieră în prima jumătate a acestui an, au fost aplicate 574 de amenzi și au fost reținute şase permise de conducere și 383 de certificate de înmatriculare. Când vehiculul este imobilizat de Poliție ca urmare a gravității defecțiunilor constatate, inspectorii RAR procedează la anularea inspecției tehnice periodice.

Directorul General al Registrului Auto Român, George-Adrian Dincă, precizează că rezultatele controalelor desfășurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR – Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

13 iulie 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Scrie-ne pe Messenger
Loading...