Actualitate

Raport IPJ Alba pe perioada sezonului estival

90683f730b399de432426b19b8c1c795_LSiguranţa cetăţeanului reprezintă o prioritate a Poliţiei Române, iar pentru ca cetăţenii să se bucure de un sejur în siguranţă pe perioada sezonului estival, Poliţia Română, prin Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, în colaborare ci Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Alba şi având sprijinul partenerilor din administraţia publică locală, a luat măsuri suplimentare de asigurare a ordinii şi liniştii publice pe această perioadă.

Astfel, pentru accentuarea climatului de normalitate pe perioada sezonului estival, la nivelul judeţului Alba efectivele de poliţie au acţionat în baza planului de măsuri privind asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică – 2013, pe perioada de vară (01.07.2013-15.09.2013).

În această perioada, poliţiştii au avut în vedere luarea de măsuri specifice pentru cunoaşterea activităţii persoanelor predispuse la încălcări ale legii, pentru soluţionarea unor probleme ce pot leza interesele turiştilor sau a locatarilor, adaptarea dispozitivelor de siguranţă publică (poliţişti, jandarmi, poliţie locală) permanent la situaţia operativă existentă în fiecare zonă, acordându-se atenţie în mod special locurilor  cu mare fluenţă de public, în care urmează a se desfăşura activităţi culturale, sportive, de agrement, discoteci, etc., asigurarea prezenţei poliţiştilor în zona staţiunilor şi în zonele unde se concentrează un număr mare de turişti şi de asemenea, asigurarea prezenţei poliţiştilor rutieri la orele de vârf pe principalele artere din zonele turistice, precum şi pe traseele de acces către aceste zone.

Zilnic, s-a acţionat cu peste 200 de poliţişti, dintre aceştia făcând parte poliţişti de pe raza întregului judeţ, din aproape toate structurile de poliţie.

Pe perioada celor trei luni de desfăşurare a misiunilor, au fost organizate 177 de acţiuni, fiind constatate un număr de 355 de infracţiuni, din care 114 de  natură judiciară, 14 la regimul silvic, 48 economico-financiare, 142 la regimul circulaţiei rutiere, restul de 27 fiind constatate la alte acte normative.

De evidenţiat este faptul că din totalul de 355 de infracţiuni, 194 au fost constatate în flagrant, reuşindu-se prinderea a 211 infractori, reţinerea a 18 persoane şi arestarea a 10 dintre acestea.

De asemenea în perioada de referinţă, s-a reuşit prinderea a 13 persoane urmărite şi identificarea a 4 autovehicule care figurau ca fiind furate.

Pe linia poliţiei de ordine publică au fost aplanate 514 stări conflictuale şi aplicate 6.925 de sancţiuni contravenţionale, din care 627 la Legea 61/1991, 96 la Legea 12/1990. Totodată au fost controlate 92 de obiective asigurate cu pază şi testate 37 de societăţi de acest gen cu privire la modul de intervenţie.

Activitatea poliţiştilor în această perioadă s-a evidenţiat şi prin asigurarea intervenţiei poliţiştilor la 810 evenimente urgente, semnalate prin apelul de urgenţă 112.

Pentru asigurarea unui climat de normalitate în mediul de afaceri şi transport de valori şi bunuri, poliţiştii au efectuat controale la 343 unităţi comerciale şi verificaţi 29 de transportatori de bunuri.

Pe linia poliţiei rutiere, poliţiştii au verificat în bazele de date 4.884 autovehicule, au efectuat 73 de filtre, fiind aplicate 5915 sancţiuni contravenţionale la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, din care 5619 pentru alcool, 60 pentru alcool, 236, fiind aplicate pietonilor pentru nerespectarea normelor rutiere, restul constituind alte abateri la alte acte normative. Totodată au fost reţinute în vederea suspendării 437 de permise de conducere şi retrase 336 certificate de înmatriculare.

Poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase au confiscat 4 arme neletale.

Valoarea totală a amenzilor aplicate de poliţişti se ridică la suma de 1.684.284 lei, iar a bunurilor confiscate la suma de 1.058.827 lei.

Îmbucurător este faptul că în perioada de referinţă nu au fost comise evenimente deosebite. Totalitatea acţiunilor întreprinse de structurile de poliţie au asigurat desfăşurarea în condiţii de deplină ordine şi siguranţă publică a activităţilor şi misiunilor specifice, pe toată durata Sezonului Estival 2013.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

21 septembrie 2013

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...