Actualitate, Stirea Zilei

Rămâne tronsonul III al autostrăzii Orăştie-Sibiu nefinalizat ?

Guvernul României face cadouri administraţilor loacale în acest an chiar înainte de începerea campaniei electorale, dar taie din banii pentru autostrăzi.
Conform celor de la capital.ro se vor taia masiv de la proiectele finanţate din fonduri UE, inclusiv de la autostrăzi. Astfel, proiectele cu finanţare din fonduri europene sunt diminuate cu 3,9 miliarde lei, iar bugetul Companiei Naţionale de Drumuri şi Autostrăzi din România este mai mic cu 971 milioane lei.În timp ce spune adio banilor europeni, guvernul acordă administraţiilor locale, în total, 2,2 miliarde de lei.
Acest lucru ar putea însemna că nici în acest an tronsonul III al autostrăzii Orăştie-Sibiu, Cunţa-Sălişte, riscă să nu fie finaliza, dacă se taie din fondurile alocate autostrăzilor. Asta deşi ar fi trebuit să se circule pe această porţiune de drum încă de acum un an după ce la finalul anului trecut au fost inaugurate tronsoanele I, II şi IV din această autostradă.
Finalizarea tronsonului III a fost amânată din cauza unor probleme tehnice, mai precis există o problemă cu alunecări de teren pe o porţiune de 6,7 kilometri, la viaductul de la Aciliu.
Fostul ministru al Transporturilor, Dan Şova dădea asigurări în primăvară că tronsonul 3 al autostrăzii Orăştie – Sibiu, cu o lungime de 22 de kilometri, va fi finalizat în luna noiembrie. La fel a promis şi premierul Ponta în această lună la Sibiu. Promisiunile celor doi nu mai stau în acest moment în picioare, finalizarea respectivului fiind un vis prea frumos după ce azi se va aproba cea de a doua rectificare bugetară…

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

30 septembrie 2014

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...