Actualitate, Politica

Raluca Turcan: PNL solicită Avocatului Poporului să sesizeze de urgenţă Curtea Constituţională cu privire la OUG 2/2015

Vicepreşedintele PNL, Raluca Turcan, a depus o petiţie în atenţia Avocatului Poporului prin care solicită sesizarea de urgenţă a Curţii Constituţionale cu privire la neconstituţionalitatea OUG 2/2015.
”Ordonanţa de Urgență nr. 2/2015 este, de fapt, un colaj de alte 26 de ordonanțe de urgență care intervin în domenii diferite și a fost adoptată pe ascuns, fără dezbatere publică. Această inovație normativă este demonstraţia faptului că Victor Ponta tratează guvernarea după bunul său plac, încălcând cu bună știință Constituția și procedurile în vigoare. Este o nouă probă de iresponsabilitate în actul de guvernare”, spune Raluca Turcan.
Potrivit vicepreședintelui PNL, Guvernul Ponta încalcă principiul separaţiei şi echilibrului puterilor în stat, aratând dispreţ faţă de respectarea Constituţiei României şi, implicit, a jurisprudenţei Curţii Constituţionale.
”Prin aprobarea acestei Ordonanţe, Guvernul şi-a depăşit limitele delegării prevăzute de Constituţie, este vorba despre o imixtiune nepermisă în competenţa legislativă a Parlamentului. Avocatul Poporului nu are voie să închidă ochii la aceste derapaje și trebuie să semnaleze Curții neconstituționalitatea acestui act normativ”, subliniază Raluca Turcan, care a mai contestat la Avocatul Poporului, anul trecut, alte două OUG-uri (49 și 94) prin care Victor Ponta a mutilat Legea Educaţiei Naţionale.
”Solicit și de această dată Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, să întoarcă din drum OUG 2/2015. Este singura instituție care, în acest moment, poate opri delirul instituțional al Guvernului PSD”, adaugă vicepreședintele PNL.
Prezentăm atașat solicitarea adresată astăzi Avocatului Poporului.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

18 martie 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...