Educatie, Politica

RALUCA TURCAN PNL: Cer anularea concursului pentru inspector şcolar general

Vicepreşedintele PNL, Raluca Turcanu cere în cadrul unei declaraţii de presă anularea concursurilor pentru funcţia de inspector școlar general şi stoparea organizării celorlalte concursuri.

„1. Cer Ministerului anularea concursurilor pentru funcţia de inspector școlar general şi stoparea organizării concursurilor pentru funcţiile de inspectori școlari adjuncţi şi directori de CCD-uri.

2. Solicit organizarea unui nou concurs, COMUN pentru toate cele trei categorii de manageri: inspectori școlari generali, inspectori școlari adjuncţi şi directori de CCD-uri, pentru a economisi timp, bani şi pentru a eficientiza munca viitoarelor echipe de management. Aceste concursuri trebuie sa fie corecte, transparente iar selectarea oamenilor trebuie făcută pe criterii de performanţă. Cer accesul observatorilor din partea societăţii civile la aceste concursuri și introducerea camerelor video în sălile de examen.

3. PNL solicită autosesizarea instituțiilor statului pentru abuz in funcție și fals în declarații publice de către Ministerul Educației Naționale!

Concursurile pentru posturile de inspectori școlari generali au fost de paradă, marcate de încălcarea legii şi a deontologiei profesionale.
PSD a decis să organizeze concursurile pentru inspectori școlari generali după 7 ani de aşteptare în sistem. Consecințele organizării acestor concursuri sunt devastatoare:

1. 21 de admiși din 69 înscriși;

2. anomalii severe în derularea concursurilor: inspectorii picați la examen au devenit evaluatori pentru alți colegi;

3. inspectorii generali care s-au retras, pentru că subiectele au fost dificile și nu le cunoșteau, se întorc pe funcții, cu toate că ei înșiși apreciază ca nu cunosc legislația sau aspecte ce țin de atribuțiile lor;

4. CEL MAI GRAV, candidații respinși la proba dosarului sau la testul scris figurează ca retrași și nu respinși.

Acest fapt este de o gravitate excepțională și are la baza următoarea intenție a Ministerului: cei care au fost respinși să se poată întoarce în funcțiile pe care le-au deținut, de inspector școlar general cu delegație. Ministerul, în pripa și disperarea organizării acestor concursuri, nu a reglementat ce se întâmpla cu cei care nu iau examenul dar care fuseseră inspectori școlari generali, cu delegație.

Legea prevede că delegația acestora încetează în momentul organizării concursurilor. Preocuparea Ministerului a fost, însă, NU să respecte legea, ci să găsească soluția pentru a-i repune pe funcție. Și a găsit-o: fals în acte publice. În loc să prelungească detaşările sau să decidă încetarea detaşărilor, soluția aleasă a fost să păstreze în funcții, prin FALS și ABUZ, persoane care, ÎN FAPT, au picat examenul de inspector !

Adresez Ministerului următoarea întrebare: elevii care sunt respinși la Bacalaureat, sunt declarați respinși sau neprezentați?

Răspunsul la vârful Ministerului, până acum, e simplu: PSD e mai presus de lege, Educația în viziunea PSD înseamnă: lipsa de responsabilitate, lipsa de preocupare pentru calitate, etică și profesionalism, haiducie marca Victor Ponta și Dan Șova pe toate structurile instituționale ale statului, sfidare și încălcarea legii!” se arată în declaraţia de presă a lui Raluca Turcan, Vicepreședinte PNL şi Copreședinte PNL Sibiu.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

27 martie 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...