Actualitate

Radu Ţâmpea învingātor în Cupa Ţării Moţilor

Fotografie0060Şi în acest an tradiţionala competiţie şahistā “Cupa Ţārii Moţilor” şi-a fācut loc în programul “Zilelor Oraşului Câmpeni”, cei mai buni şahişti din zona munţilor Apuseni confruntându-se pe tabla cu 64 de pātrāţele într-un turneu organizat de Primāria şi Consiliul Local Câmpeni cu sprijinul Clubului Municipal de Şah Alba Iulia.

Celor 10 participanţi adulţi din Câmpeni şi Baia de Arieş li s-a alāturat şi speranţa şahului albaiulian Radu Ţâmpea.

Juniorul legitimat la CSU Alba Iulia în vârstā de doar 7 ani se afla la a doua participare la acest turneu, dupā ce în urmā cu un an prezenţa lui stârnise deja interesul pasionaţilor de şah din zonā.

Chiar dacā are deja în palmares numeroase succese în competiţiile şahiste juvenile naţionale, nimeni nu s-ar fi încumetat sā parieze la începutul turneului cā micuţul şahist albaiulian va putea sā încurce socotelile mult mai experimentaţilor sāi adversari.

În mod evident victoria sa din prima rundā împotriva lui Costicā Turcu, unul dintre cei mai bine cotaţi jucātori din Câmpeni a fost privitā ca o mare surprizā.

A urmat însā o nouā victorie convingātoare împotriva altui jucātor redutabil, Ioan Mucea (Baia de Arieş), moment în care toatā lumea a înţeles cā Rāducu poate da bātāi serioase de cap oricārui adversar.

Remiza din runda a III-a cu Liviu Arieşan (Câmpeni) şi victoria din runda a IV-a cu Mihai Briciu (Câmpeni) l-au adus pe mezinul turneului în postura de lider înaintea ultimei runde.

Radu Ţâmpea a trecut cu succes şi peste “examinarea finalā” a profesorului Claudiu Volcov (Baia de Arieş), obţinând o frumoasā victorie şi un total de 4,5 puncte care ce i-a adus câştigarea în premierā a unei competiţii de seniori şi aprecierea unanimā a celor prezenţi, extrem de plācut impresionaţi de evoluţia sa.

Pe locurile urmātoare ale clasamentului s-au clasat Costicā Turcu, Liviu Arieşan şi Mihai Briciu cu 3,5 puncte, Claudiu Volcov şi Virgil Nariţā 3 puncte, Ioan Mucea şi Gheorghe Boboia 2,5 puncte, Mircea Oana 2 puncte, Andrei Gavrilā şi Sorin Nicoarā 1 punct.

Turneul a fost arbitrat de Marius Ceteraş (Alba Iulia).

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

20 iulie 2013

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Scrie-ne pe Messenger
Loading...