Actualitate, Comunicate, Locale, Politica, Stiri

Radu Călin, consilier județean al PSD Alba:”Halda de la Galda de Jos, gunoiul scump și o mulțime de întrebări fără răspuns”

COMUNICAT DE PRESĂ

”Unul dintre cele mai mari eșecuri administrative ale județului Alba – ce afectează buzunarele tuturor cetățenilor – este halda de gunoi de la Galda de Jos. Cu toate că a fost finalizată, nu este operațională, iar noi transportăm gunoiul în alte județe, plătind astfel indolența și nepriceperea acelora care nici usturoi nu au mâncat, dar nici gura nu le miroase.

În ședința ordinară a consiliului județean de la sfârșitul lunii iunie, în contextul în care am luat la cunoștință că gunoiul menajer se scumpește din nou, am adresat o serie de întrebări firești, legitime, domnului președinte, însă răspunsul fie a fost ”în doi peri” – ca de obicei în astfel de situații – fie nu a venit:

De ce halda de gunoi nu este funcțională încă – fiind astfel necesară transportarea deșeurilor la sute de kilometri – iar cetățenii trebuie să plătească un preț atât de mare pentru gunoiul menajer?

De ce credeți că cetățeanul este dispus să plătească, de la 1 iulie, 25 de lei/pers pentru gunoiul menajer?

De ce nu spuneți cetățenilor că ați greșit și care sunt persoanele care au comis erori și pentru care noi toți trebuie să plătim?

Lucrarea s-a finalizat în urmă cu circa doi ani. Serviciile de colectare și administrare au fost licitate, însă gunoiul menajer nu este depozitat aici. Care sunt, de fapt, problemele?

Sunt convins că fiecare dintre dumneavoastră și-a pus, în ultimii ani, cel puțin o dată aceste întrebări, a căror răspunsuri stârnesc multă curiozitate, mai ales din cauza că situația nu a fost explicată niciodată corespunzător, asemenea cazurilor în care Consiliul Județean Alba a eșuat (vezi procese pierdute cu transportatorii în urma cărora, după decizii în instanță, tot locuitorii județului Alba au plătit).

Necunoscute nu sunt nici alunecările de teren de la taluzul ce înconjoară zona în care se află o parte dintre componentele investiției. Acestea nu ar fi trebuit să se producă dacă lucrarea ar fi fost efectuată corespunzător. Locuitorii județului Alba au fost suficient de mult timp răbdători cu această situație, în care cireașa de pe tort este scumpirea treptată a gunoiului menajer, inclusiv pentru persoane fizice. În schimb, în alte județe, pe care PNL le critică cu vehemență doar pentru că sunt PSD – și, bineînțeles, laudă cu hărnicie ”administrațiile liberale”, ”cele mai bune, cele mai destoinice, cele mai curate” – aceste depozite ecologice sunt finalizate de mult timp. Cine a rămas, în urmă, dragi liberali?

În fapt, depozitul de la Galda de Jos trebuia finalizat încă din anul 2015, odată cu închiderea gropii de la Pârâul Iovului, iar locuitorii din Alba nu ar fi avut de suferit din cauza gunoiului ridicat cu întârziere și a tarifelor mult prea mari.

Interesant ar fi – dar nu imposibil – să ne spuneți și de această dacă că de vină este…. Guvernul.”

Cu respect,

Consilierul județean din partea PSD Alba

Radu Călin

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

4 iulie 2019

About Author

administrator


Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...