Actualitate, Comunicate, Stiri Aiud, Stiri Apuseni, Stiri Blaj, Stiri Cugir, Stiri Ocna Mures, Stiri Sebes, Stiri teius

PSD mărește punctul de pensie la 1265 lei de la 1 Septembrie

PSD îşi respectă promisiunile şi angajamentele din Programul de guvernare. De la 1 septembrie, peste 5 milioane de pensionari vor avea mai mulţi bani în buzunare. Lor li se alătură şi cei mai sărmani dintre bătrâni, cei care beneficiau până acum de pensia minimă.

Parlamentarii PSD şi guvernul au reuşit să menţină prevederea legală care majorează pensiile de la 1 septembrie, în ciuda eforturilor disperate ale Opoziţiei care dorea anularea acestei majorări, odată cu abrogarea Ordonanţei 114 din 2018.

Nici Opoziţia şi nici preşedintele Iohannis nu mai pot opri majorarea punctului de pensie, cu 15 procente, de la 1 septembrie, de la 1100 de lei la 1265 de lei şi nici transformarea pensiei minime în indemnizaţie socială, prin majorarea acesteia de la 640 la 704 lei.

Nici opoziţia şi nici preşedintele Iohannis nu vor mai putea anula efectele acestei majorări, pentru că, în conformitate cu deciziile Curţii Constituţionale, acesta este un drept patrimonial câştigat, asupra căruia nu se mai poate interveni.

Încă o dată, realitatea îi contrazice pe cei care au minţit şi au încercat să-i manipuleze pe români, susţinând că guvernul nu are bani pentru a-şi continua politica de majorare a pensiilor şi a salariilor.

Sunt bani pentru că transferul contribuţiilor de la angajator la angajat, măsură pe care Iohannis şi Opoziţia au contestat-o vehement, a dus la crearea unui excedent la bugetul asigurărilor sociale, ori excedent înseamnă bani în plus, bani care permit această majorare a punctului de pensie şi majorările prevăzute pentru viitor.

Următoarea majorare va fi operată anul viitor, pentru creșterea punctului de pensie de la valoarea de 1.265 la 1.775 de lei, începând 1 septembrie 2020.

De la 1 ianuarie şi apoi de la 1 septembrie 2020, conform legii salarizării unitare şi a ordonanţei 114, salariile profesorilor vor fi majorate până la valoarea stabilită pentru anul 2022, aşa cum s-a procedat în cazul salariilor medicilor.

Atât timp cât PSD va fi la guvernare, profesorii, medicii și pensionarii din această țară vor fi respectați și plătiți ca în Europa. Dacă PSD pleacă de la guvernare, PNL abia așteaptă să se răzbune pe bugetari și să le taie salariile și pensiile. În mâinile românilor este decizia, dacă își doresc să o ducă mai bine sau vor un guvern care să le taie 25% din salarii și pensii.

Ioan Dîrzu

Deputat PSD de Alba

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

2 septembrie 2019

About Author

administrator


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...