TEATRU ALBA
Politica

PSD: Lăutarii cântă mai bine decât face Mircea Hava administrație

hava-dosareConstatăm cu amărăciune că primarul Mircea Hava și aparatul de specialitate din Primăria Alba Iulia sunt mai preocupați să profereze injurii decât să răspundă la solicitările publice pe care le-am adresat:

  1. I-am solicitat să publice proiectul de buget local pe site-ul Primăriei şi să-l trimită presei locale astăzi.
  2. Dacă l-a publicat pe data de 18.01.2018, conform legii, la avizierul Primăriei, l-am rugat să ofere presei locale şi tuturor consilierilor locali o copie a dispoziţiei primarului prin care s-a dispus publicarea în termenul legal, precum şi o fotografie cu proiectul de buget afişat la avizier.
  3. L-am îndemnat să-şi ceară iertare faţă de albaiulieni şi să ne explice de ce nu doreşte ”smart city” şi când vine vorba de consultarea publică pe proiectul de buget local.

            Chiar Primăria municipiului Alba Iulia, prin ”purtătorul de cuvânt”, recunoaște că nu a publicat la avizier proiectul de buget local pe anul 2018, ci ”un proiect de buget provizoriu”, adică o sinteză, un cuprins al bugetului. De altfel, este imposibil să afișezi sute de pagini la un singur avizier atât de mic. Anul trecut, întreaga documentație privind bugetul local a avut aprox. 200 de pagini. În anul acesta nu știm câte are, deoarece Primăria nu ni l-a prezentat și nouă. Poate l-au afișat pe geamul primarului, ca să încapă toate foile.

            Domnul Mihai Coșer minte! Domnul Mihai Coșer, conform declarației de avere din 2017 postată  de pe site-ul Primăriei,  nu este purtătorul de cuvânt al Primăriei Alba Iulia, ci consilierul personal la cabinetul primarului Mircea Hava. Acesta vorbește în numele unei autorități publice (primăria) pe care nu o reprezintă, folosindu-se de o calitate oficială falsă pentru a jigni membrii consiliului local. Îi aducem aminte domnului Coșer că uzurparea de calități oficiale constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare (Art. 258 Cod penal).

            Domnul Mihai Coșer face politică! Domnul Mihai Coșer, consilierul lui Mircea Hava, se crede tot în campania electorală a PDL și nu înțelege să răspundă, dacă răspunde, de ce Primăria municipiului Alba Iulia nu a publicat pe site proiectul de buget local pe anul 2018 și  de ce nici nu l-a transmis presei locale.

            Credem că și domnul Mihai Coșer este parte a grupului de interese care dorește să țină ascuns proiectul de buget local de ochii albaiulienilor. De altfel, el servește doar interesele primarului, nu ale municipiului Alba Iulia.

            Îi solicităm primarului Mircea Hava să răspundă oficial la întrebările noastre publice, nu prin interpuși. Îi solicităm primarului Mircea Hava să-l sancționeze disciplinar pe Mihai Coșer pentru că folosește fără drept calitatea oficială de purtător de cuvânt al Primăriei. Nu credem că toți funcționarii publici se simt reprezentanți de o astfel de persoană care minte.

            Ca să justifice încălcarea Legii finanțelor publice de către primar, Mihai Coșer spune că proiectul de buget local nu este finalizat din cauza Consiliului Județean Alba. În miniciuna în care s-a prins singur, uită că a atacat chiar instituția condusă de Ion Dumitrel (PDL), colegul de partid al domnului Hava (PDL). Deci, cine e de vină că nu avem proiect de buget finalizat, PDL sau PDL?

            Mihai Coșer îi face mai mult rău lui Mircea Hava, recunoscând că proiectul de buget nu e finalizat, deși trebuia să fie complet la data de 18 ianuarie și publicat pe site-ul orașului ”smart-city”.

            Rămânem la concluzia evidentă că primarul municipiului Alba Iulia încalcă cu rea-credință Legea finanțelor publice locale și solicităm prefectului să atace în contencios administrativ hotărârea prin care se adoptă bugetul local pe anul 2018 pentru motive serioase de nelegalitate.

Cu respect,

Consilierii locali ai Partidului Social Democrat și Partidului Alianța Liberalilor și Democraților din  Consiliul local al municipiului Alba Iulia

Distribuie Acum

20 ianuarie 2018

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...