Politica, Stiri

Inițiativă PSD în favoarea evazioniştilor

Cătălin Rădulescu, alături de alţi 12 parlamentari PSD, au depus anul trecut un proiect de lege prin care vor ca evazioniştii fiscali să scape de orice urmărire penală dacă îşi plătesc preudiciul produs.

Cu alte cuvinte, dai înapoi banii furaţi, plus un comision de tentativă eşuată, şi scapi basma curată.

Deputaţii PSD au fost chiar mai permisivi decât s-a votat în Senat şi au îmblânzit suplimentar varianta lui Rădulescu!

Proiectul a fost adoptat de Senat în 29 mai 2018 şi ulterior trimis în Camera Deputaţilor, care este for decizional.

Ce prevede mai exact iniţiativa lui Cătălin Rădulescu? În cazurile de evaziune fiscală „dacă inculpatul va acoperi integral prejudiciul produs prin comiterea faptei, majorat cu 50% din baza de calcul, la care se adaugă dobânzile şi penalizările, se va dispune o singură dată renunţarea la urmărirea penală”.

Surpriză: în comisia juridică din Camera Deputaţilor, procentul de „amendă” a fost redus de la 50 la 20%, iar termenul de un 1 an propus de Cătălin Rădulescu pentru plata banilor a fost majorat la 3 ani, la recomandarea UDMR!

În expunerea de motive, deputatul „mitralieră” invocă aglomeraţia din penitenciarele din România, precum şi faptul că în cazurile de evaziune, „cel mai important este recuperarea prejudiciului”.

Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, spune că o astfel de iniţiativă pe subiectul evaziunii fiscale este o „practică europeană”.

„Este o măsură, ştiu iniţiativa lui Rădulescu, avem aprobat un memorandum pentru a discuta în cadru larg pe partea de evaziune fiscală. Trebuie să prezentăm un proiect pe evaziunea fiscală, statul să urmărească prejudiciul. E o practică europeană”, a declarat Teodorovici.

(sursă realitatea.net)

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

9 octombrie 2018

About Author

Redactiealba


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...