Actualitate, Educatie, Politica, Stiri, Stiri Aiud, Stiri Apuseni, Stiri Blaj, Stiri Cugir, Stiri Ocna Mures, Stiri Sebes, Stiri teius

PSD Alba:”Cadrele didactice din județul Alba și-au primit integral sumele tăiate de guvernarea PDL -PNL!”

Comunicat de presă PSD Alba

Guvernul PSD-ALDE mai rezolvă încă o problemă insistent reclamată de cadrele didactice! Plata integrală a sumelor pe care le-au câștigat în instanță! În acest fel se îndeplinește angajamentul asumat în fața dascălilor.

Ministerul Educației a plătit integral atât sumele restanțe aferente hotărârilor judecătorești cât și pe cele scadente în 2019. Cadrele didactice din județul Alba, au primit integral banii în urma tăierilor făcute de către PDL.

Banii necesari, peste 710 milioane de lei au fost transferați de la buget la ministerul Educației.

Alte sume considerabile au fost alocate universităților de stat, pentru plată, până la data de 25 aprilie, a restanțelor, respectiv:

  • 88 milioane lei pentru punerea în executare a sentințelor judecătorești reprezentând diferențe salariale;
  • 5 milioane lei pentru achitarea dobânzilor legale generate de sentințele judecătorești;
  • 272 milioane lei pentru punerea în aplicare a Legii nr. 85/2016 privind plata diferențelor salariale cuvenite personalului didactic din învățământul de stat, pentru perioada octombrie 2008 – 13 mai 2011.

Astfel guvernarea PSD închide răni vechi ale retribuirii dascălilor și face atât dovada voinței sale politice cât și a performanței sale guvernamentale, generatoare de resurse financiare suficiente, inclusiv pentru astfel de nevoi.

Ceea ce banda de tâlhari Băsescu-Boc-Blaga-Hava-Falcă a furat de la români, PSD dă înapoi. Vom continua să luptăm pentru ca acești bandiți din vechiul PDL vopsit în noul PNL să nu mai umilească cetățenii țării și să nu mai taie niciodată din banii românilor!

Ioan Dîrzu

Deputat PSD de Alba

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

6 mai 2019

About Author

administrator


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...