Politica

PSD Alba Iulia:”Îi solicităm lui Pleșa și Dumitrel să lase orgoliile politice și să rezolve problema gunoaielor din Alba Iulia!”

albaalba

COMUNICAT DE PRESĂ

Albaiulienii sunt oameni care au plătit facturile la virgulă și este normal să fie revoltați când serviciile pe care le primesc nu sunt pe măsură. Primarul din Alba Iulia, Gabriel Pleșa, a promis în campania electorală că va schimba stradă cu stradă, însă noi avem gunoi pe fiecare stradă. Ion Dumitrel a promis de ani buni că deschide depozitul ecologic de la Galda de Jos și, odată cu aceasta, problema gunoaielor va fi rezolvată.

Solicităm primarului și președintelui Consiliului Județean să lase orgoliile politice și să se așeze la masa discuțiilor, împreună cu operatorul de salubritate din Alba Iulia și cu administratorul haldei de la Galda de Jos, și să găsească o soluție la criza gunoaielor. A arunca pisica dintr-o parte în alta nu rezolvă problema. Albaiulienii vor, în primul rând, ca situația să fie rezolvată, nu să audă păreri subiective privind împărțirea vinovățiilor.

Astfel, dacă groapa ecologică de la Galda de Jos este subdimensionată și nu poate procesa întreaga cantitate de deșeuri menajere din județ, solicităm conducerii PNL de la Consiliul Județean Alba să analizeze, în regim de urgență, posibilitatea extinderii ei. Iar apoi să expună public situația, costurile necesare, pașii de parcurs și un termen până la care situația se va putea rezolva.

Dacă, în prezent, nu toată cantitatea de deșeuri, din Alba Iulia, poate fi transportată la Galda de Jos, solicităm conducerii USR-PLUS să caute, în regim de urgență, alte gropi ecologice, din alte județe, unde poate fi dusă diferența. Așa cum am dus întreaga cantitate de gunoaie, în alte județe, ani la rândul, până în mai 2021, putem să ducem și acum diferența care nu mai are loc la halda noastră.

Nu putem permite ca Alba Iulia să se transforme într-un focar de infecție și, periodic, în zona containerelor, să avem mirosuri insuportabile și gunoaie aruncate claie peste grămadă! Vedem că sunt neînțelegeri în coaliția de guvernare, la nivel central, însă acestea nu trebuie să se răsfrângă pe plan local. Nu ne interesează relația dintre cele două partide atâta vreme cât nu îi afectează pe albaiulieni. Ambele instituții sunt responsabile, nu au nicio scuză pentru criza gunoaielor și trebuie să colaboreze pentru soluționarea problemei!

Consilierii locali ai municipiului Alba Iulia

Bogdan Medrea,

Alin Stanciu,

Dana Nanu,

Narcisa Bărbuleț.

The post PSD Alba Iulia:”Îi solicităm lui Pleșa și Dumitrel să lase orgoliile politice și să rezolve problema gunoaielor din Alba Iulia!” appeared first on albapesurse.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

9 iunie 2021

About Author


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...