Politica

PSD Alba Iulia: Prea puține locuri la creșele din Alba Iulia! Îi cerem primarului Gabriel Pleșa să accepte soluțiile PSD

albaalba

COMUNICAT DE PRESĂ

Consilierii locali ai PSD Alba Iulia solicită primarului Gabriel Pleșa să ia măsuri urgente pentru suplimentarea numărului de locuri la creșe, astfel încât să nu mai avem peste 100 de copii respinși la înscrieri și părinți puși în situații dificile. Una dintre soluțiile PSD a fost amenajarea de creșe de proximitate, după modelul Primăriei Sector 4 București. Acestea se pot realiza în doar 3 luni, cu bani puțini, la standarde înalte.

Recent, pe site-ul primăriei municipiului Alba Iulia a fost publicat calendarul înscrierilor copiilor la creșe, pentru perioada 2021 – 2022. În total sunt 95 de locuri disponibile, la cele 3 creșe din Alba Iulia, după cum urmează:

– Creșa 1 Cetate – 23 de locuri;

– Creșa 1 Ampoi – 32 de locuri (plus 2 locuri sociale);

– Creșa 2 Ampoi – 35 de locuri (plus 3 locuri sociale).

Preluarea dosarelor va avea loc în perioada 1-12 iulie iar afișarea rezultatelor este programată pentru 23 iulie.

În ultimii ani, la înscriere au fost depuse peste 200 de dosare și, astfel, peste 100 de copii au fost respinși. Pentru a evita această situație îi solicităm lui Gabriel Pleșa să ia măsuri, măcar acum, în al 24-lea ceas, pentru suplimentarea numărului de locuri la creșele din municipiu.

Înființarea unor creșe de proximitate, în construcții modulare, în zonele Centru și Cetate, ar salva situația și i-ar ajuta pe foarte mulți părinți să își reînceapă serviciul, liniștiți și împăcați, după perioada de creștere a copilului. Dacă lucrările pentru acestea vor începe în regim de urgență, unitățile vor fi pregătite să preia copii în toamnă, iar în paralel se pot organiza noi înscrieri. Consilierii PSD Alba Iulia au depus un amendament asupra proiectului bugetului pe anul 2021 pentru construirea a 4 creșe de proximitate. Acesta a fost respins, fără explicații, de Alianța PNL și USR-PLUS.

Primarul Gabriel Pleșa, alături de Alianța PNL și USR-PLUS, trebuie să înțeleagă că soluții la această problemă trebuie găsite acum! În caz contrar, vor fi nevoiți, după perioada de contestații, să le explice părinților de ce copiii lor nu au prins loc. A spune din nou părinților că numărul locurilor la creșe va crește peste câțiva ani, nu este suficient, deoarece ei au nevoie de soluții acum.

De asemenea, pe termen mediu și lung, sunt necesare investiții masive pentru îmbunătățirea infrastructurii unităților de educație timpurie de la nivelul municipiului, inclusiv prin intermediul fondurilor prevăzute în Planul Național de Redresare și Reziliență. Familiile tinere au nevoie de sprijin, iar consilierii locali ai PSD Alba Iulia vor fi alături de ele!

Consilierii locali:

Bogdan Medrea,

Alin Stanciu,

Dana Nanu,

Narcisa Bărbuleț.

The post PSD Alba Iulia: Prea puține locuri la creșele din Alba Iulia! Îi cerem primarului Gabriel Pleșa să accepte soluțiile PSD appeared first on albapesurse.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

12 iunie 2021

About Author


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...