ALBA ALBA
Actualitate, Politica, Stiri

PSD ALBA: Guvernul Ponta investeşte în crearea de noi locuri de muncă şi în tânăra generaţie

Una dintre priorităţile Guvernului Ponta este crearea de noi locuri de muncă. Guvernul pune la bătaie 100 de milioane de euro pentru noi locuri de muncă, acoperind 50% din costu­rile salariale totale pentru companiile care înfiinţează locuri de muncă. Schema de ajutor de stat demarată de guvern este valabilă în perioada 2-27 februarie. Granturile alocate de la bugetul de stat pot fi obţinute de companiile nou­-înfiinţate sau de cele aflate în activitate, IMM­-uri sau întreprinderi mari. În paralel, se derulează schema de ajutor de stat având ca obiectiv stimularea investiţiilor cu impact major în economie, pentru care se alocă 450 de milioane de lei. Sprijinul financiar care se va derula luna viitoare va avea ca rezultat crearea a peste 3.700 de locuri de muncă.

În Regiunea Centru, din care face parte şi Alba, nivelul ajutorului de stat va fi de 50 la sută. Potrivit schemei de ajutor de stat, sunt considerate cheltuieli eligibile costurile salariale înregistrate pe o perioadă de 2 ani consecutivi, ca urmare a creării de locuri de muncă. Iată că după ce în guvernările Boc s-­au pierdut peste 700.000 de locuri de muncă şi românii au avut de suferit din pricina măsurilor dure de austeritate, iată că Guvernul continuă să repare nedreptăţile şi să susţină creşterea economică. Prin măsurile aplicate de la venirea la guvernare rezultă clar că crearea de noi locuri de muncă reprezintă o prioritate pentru Guvernul Ponta.

Din dorinţa de a oferi cele mai bune condiţii de pregătire tinerilor de azi, Guvernul va investi peste 1 miliard de lei în infrastructura şcolară şi sportivă. Potrivit proiectului demarat de Guvern, vor fi construite şi reabilitate mai multe arene şi complexuri sportive din ţară. Multe dintre obiective au termen de finalizare în anul 2016, când va fi plătită şi cea mai mare parte din investiţii.

Din totalul de 1,1 miliarde de lei necesari finanţării, 600 de milioane de lei vor fi plătiţi în anul 2016. În ceea ce priveşte proiectele derulate până acum trebuie să spunem că în 2015 vor fi finalizate 34 de proiecte de construcţii sau reabilitări, în valoare totală de peste 130 milioane de lei (peste 17 milioane de euro). Dintre acestea, în mediul rural vor fi finalizate 15 săli de sport, cu o valoare totală de 51,7 milioane de lei, iar în mediul urban 13 săli de sport, cu valoarea de 42,9 milioane de lei.

În acest an vor fi reabilitate şi modernizate 500 de şcoli şi grădiniţe, în care vor învăţa peste 180.000 de copii. Cea mai mare parte dintre lucrările planificate se vor derula până la începerea anului şcolar. Aşa cum a promis anul trecut, Guvernul Ponta va continua acţiunea de distribuire a microbuzelor şcolare. Urmează a doua şi a treia tranşă, astfel încât să fie onorate toate solicitările venite din par­tea au­to­rităţilor locale şi nu numai. În total 1.981 de microbuze şcolare vor transporta ele­vii, iar de acest serviciu vor beneficia peste 130.000 de copii. Anul trecut, Guvernul s-­a implicat în distribuirea a 500 de microbuze, iar acum, în perioada ianuarie-­martie 2015, vor fi livrate alte 465 de mi­crobuze şcolare din tranşa a doua. În iu­lie­-septembrie 2015 vor ajunge la elevi restul de 1.016 microbuze, astfel încât până la începerea noului an şcolar toate solicitările să fie onorate.

Guvernul Ponta investeşte în pregătirea tinerei generaţii şi totodată sprijină crearea de noi locuri de muncă, dorindu-­şi ca generaţia de mâine să nu mai fie nevoită să-­şi caute un loc de muncă dincolo de graniţele ţării. Să rămână în România, unde să aibă un viitor alături de familie.

Distribuie Acum

22 ianuarie 2015

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Ziarul Apulum
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
Anunturi Negociat.ro
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.
Site-uri Partenere
Radio Alba apartamente de vanzareCentrale Electrice
Scrie-ne pe Messenger
Loading...