Comunicate, Politica, Stiri, Stiri Aiud, Stiri Apuseni, Stiri Blaj, Stiri Cugir, Stiri Ocna Mures, Stiri Sebes, Stiri teius

PSD Alba: ”Guvernul PNL, condus de Ludovic Orban – ZERO lei pentru Alba Iulia de Ziua Națională a României”

COMUNICAT DE PRESĂ

Guvernul PNL, condus de Ludovic Orban, nu alocă niciun leu municipiului Alba Iulia de Ziua Națională a României, spre deosebire de Guvernul PSD care în urmă cu 1 an a finanțat importante proiecte culturale și a alocat bani pentru realizarea unor investiții importante: Sala Unirii și-a recăpătat astfel strălucirea, s-a construit Monumentul Unității Naționale și Podul Unirii.

În fiecare an, noi, albaiulienii, ne pregătim să sărbătorim așa cum se cuvine Ziua Națională a României – un eveniment de suflet pentru fiecare român. Din păcate, această sărbătoare nu este tratată cu respectul cuvenit de președintele Iohannis și de guvernul lui.

Dacă în urmă cu un an Alba Iulia găzduia o ședință solemnă a Guvernului condus de Viorica Dăncilă, acum PNL uită de orașul Marii Uniri, sfidând românii și nu alocă nici un leu pentru această sărbătoare.

Anul trecut, aici, la Alba Iulia, Guvernul a aprobat majorarea de 5 ori a indemnizațiilor pentru veterani și văduve de război, s-au adoptat măsuri pentru susținerea construcțiilor și a crescut finanțarea pentru Educație, astfel încât să se ajungă la 6% din PIB. Acum, noul guvern liberal nu mai are timp pentru cetățenii țării, fiind mult prea ocupat să-și numească oamenii în posturi, pentru că adevărul este că aceasta este prioritatea guvernării PNL.

În anul Centenar, Guvernul Dăncilă a finanțat construirea Monumentului Unirii, alocând 18,8 milioane de lei, precum și reabilitarea Sălii Unirii – pentru care s-au investit 10 milioane de lei de la Ministerul Dezvoltării. Tot anul trecut, în preajma sărbătorii Marii Uniri, Guvernul PSD a decis înființarea Casei Române de Comerț ”Unirea”, pentru a susține producătorii de alimente din țară. Din păcate, acest proiect nu este deloc important pentru președintele Iohannis și guvernul lui, care își bat joc de fermierii români și vor să desființeze Casa de Comerț ”Unirea”. Să fie asta normalitatea despre care ne-a tot vorbit Iohannis și pe care ne obligă să o trăim, fie că vrem, fie că nu?

Au trecut doar câteva zile și guvernul dezastrului și-a arătat ”profesionalismul”. Euro atinge maximul istoric, deficitul bugetar e catastrofal și principala preocupare a președintelui Iohannis și a marionetelor sale din guvern este aceea de a face numiri în funcții după cumetrii.

„Performanța” PNL e cu atât mai greu de înțeles cu cât execuția bugetară la 10 luni situa deficitul la 2,8 la sută din PIB, nu la 4,3 la sută, cum a ajuns acum. Ne întrebăm, firesc, unde-i iresponsabilitatea de care era acuzat Guvernul PSD? La PNL, desigur! ”Buna” guvernare liberală a adus economia țării în declin și e tot mai neputincioasă de la o zi la alta. Ne așteaptă tăieri de bugete în toate domeniile de activitate, înghețarea salariilor, concedieri – fără nici o logică, împrumuturi mari cu dobânzi usturătoare, anularea unor măsuri menite să vină în sprijinul producătorilor români. Asta-i normalitatea dorită de Iohannis și guvernul dezastrului! Cu asta vor să mai păcălească o dată românii, pentru că pedeliștii nu-și schimbă năravul. După ce s-au obișnuit cu tăierile și austeritatea nu pot să înțeleagă adevărata normalitate!

Cu stimă,

Consilerii locali ai Partidului Social Democrat din Consiliul local al municipiului Alba Iulia

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

29 noiembrie 2019

About Author

administrator


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Comentarii recente
Scrie-ne pe Messenger
Loading...