Actualitate, Agricultura, Politica

PSD ALBA: 200 de milioane de lei de la Guvern, pentru sprijinirea agricultorilor

Guvernul a decis, în ultima sa şedinţă, printr-un memorandum, să aloce 200 de milioane de lei pentru sprijinirea agricultorilor. Aceste fonduri sunt destinate acordării ajutoarelor naţionale tranzitorii în sectorul vegetal, pentru campania 2014 şi în sectorul zootehnic, pentru specia bovine. De asemenea, din aceste sume va fi plătit ajutorul de stat pentru motorina utilizată în agricultură, în trimestrul IV 2014 şi în trimestrul I 2015, ajutorul de minimis acordat exploataţiilor vegetale înregistrate în sistemul de agricultură ecologică, ajutorul de minimis pentru compensarea efectelor produse de condiţiile hidro şi meteorologice din perioada ianuarie-august 2014, în sectorul vegetal.

Astfel, Guvernul ajută agricultorii români pentru ca sectorul agricol să rămână unul dintre motoarele de creştere economică ale României. Să ne amintim că atât în 2013, cât şi în 2014, agricultura noastră a fost o sursă de creştere economică pentru ţară, datorită producţiei bune înregistrate în perioadele amintite.

„ România are multe motive de mândrie privind acest sector de activitate – agricultura. Unul dintre acestea este cel că ţara noastră a ajuns să exporte mai multe alimente decât să importe, astfel ajutând alte ţări care nu au o agricultură dezvoltată. E important să avem alimente sănătoase, astfel România fiind promovată la nivel mondial. Guvernul Ponta sprijină sectorul agricol, proiectele agricole şi totodată cele de producţie organică. Ne mândrim cu potenţialul ţării şi trebuie să le asigurăm generaţiilor viitoare accesul la alimentele sănătoase. E o mare provocare pentru noi şi avem datoria să ne implicăm în acest proiect” susţine liderul social-democraţilor, deputat Ioan Dîrzu .

Biroul de presă al PSD Alba

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

8 aprilie 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Radio Alba Centrale Electrice
Scrie-ne pe Messenger
Loading...