Actualitate

Protest la școala din Șpring

Primarul comunei Șpring, Daniel Rusu a declarat astăzi că școlile din comună riscă să rămână închise la începutul anului școlar 2014-2015. Edilul a precizat că directorul școlii din Șpring, Ilie Anghel a fost „decapitat” de către inspectorul general al ISJ Alba, Dorin Sandea cu „sprijinul” viitorului inspector școlar Adriana Boghici, fost cadru didactic la școala din Șpring. Ilie Anghel ar urma să fie înlocuit cu Maria Opincar, fost director la Școala din Doștat, profesoară de Educație Tehnologică. Părinții a peste 150 de copii, în comuna Șpring sunt patru școli cu peste 300 de elevi, sunt deciși să nu își trimită copii la școala din 15 septembrie din această cauză, urmând să aibă loc proteste în sprijinul profesorului Ilie Anghel. Deja peste 50 de părinți au semnat un memoriu în acest sens , care va fi înaintat conducerii ISJ Alba.

„Conducerea ISJ Alba a declanșat jihad-ul, decapitarea directorilor, au declanșat prostul management în școli și acolo unde merge treaba(…). Odată cu terminarea delegațiilor de directori și cu numirea unei cunoscute doamne profesoare, care a ajuns inspector peste director, doamna Boghici Adriana, nu știu pe ce criterii, vreau să vă spun că a fost „decapitat” directorul școlii din Șpring. Părinții au fost foarte frustrați. Vreau să vă spun că, chiar au pornit la o campanie de strângere de semnături în acest sens și sunt foarte hotărâți să nu îşi lase copiii la instituțiile de învățământ din Șpring până nu se va reglementa această situație. Profesorul Anghel, care a fost schimbat din funcția de director, a ocupat această funcție de mai bine de 10 ani de zile. Lucrurile au început să meargă bine între primărie și instituția școlii, iar colaborarea a dus la lucrări de renovare la școlile din județ. Nu poți să schimbi un director cu delegație tot cu un director cu delegație, care acum câțiva ani nu a primit calificative de FB când era primar la Doștad, care nici nu cunoaște școala, nu este din Șpring și care este trimisă să stea ca un ghimpe în spatele administrației locale (…). Vreau să îl întreb pe domnul inspector Sandea: În afară de plăcerea sinistră de face rău învățământului din comune, acolo unde lucrurile evoluează normal, altceva ce mai poate și ce mai știe să facă. Asta pentru că noi ne-am săturat de politizarea învățământului. Părinții au spus că vor face rost de mijloace de transport să ducem copii, nu în județul Alba, în județul Sibiu la Miercurea Sibiului”, a precizat primarul comunei Șpring, Daniel Rusu.

Edilul a avertizat că în aceste condiții nu va începe școala în comuna Șpring. Daniel Rusu a spus că de la 1 septembrie vor fi acțiuni de pichetare a inspectoratului școlar de către părinții elevilor din Șpring și a comunității din această localitate, dacă nu se va schimba situația urmând ca aceste proteste să fie urmate de o grevă.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

18 august 2014

About Author

Cititorul


ONE COMMENT ON THIS POST To “Protest la școala din Șpring”

 1. Domnule Primar, Rusu Daniel, considerăm că sunteţi (după vârstă) destul de mare pentru a vă mai juca cu păpuşile! Ne dăm seama că plângeţi din cauză că v-aţi pierdut PĂPUŞA, dar era „O MARIONETĂ DEFECTĂ” şi trebuie să vă treziţi, deoarece era nevoie să fie schimbată!
  Ne pare rău că oamenii care citesc conferinţele dumneavoastră răspândite în toate ziarele locale, tind să vă creadă şi să vă compătimească pentru „suferinţă”/ciudă, dar dacă tot pledaţi pentru bun simţ, respect şi omenie (care vă lipsesc cu desăvârşire) lăsaţi libertatea tuturor să decidă pentru sine!
  Iată ce am aflat, CERCETÂND:
  1. Dacă doamna Maria Opincar nu are nimic de-a face cu managementul educaţional, cercetaţi dosarul domnului Anghel Ilie să descoperiţi lipsa totală a vreunei diplome sau măcar al vreunui curs de formare care să cuprindă măcar termenul de MANAGEMENT; cercetaţi trecutul aşa-zisului director pe care îl plângeţi şi descoperiţi dacă este într-adevăr un exemplu de etică; chestionaţi cadrele didactice cu privire la stilul de conducere pe care îl adoptă şi veţi descoperi un anumit termen: COMUNISM! Aceşti profesori nu vor recunoaşte niciodată în public şi nu-l vor acuza şi nu vor face petiţii împotriva lui pentru că au fost ameninţaţi, pentru că le este teamă şi pentru că s-a ridicat mâna asupra lor, la propriu!!!
  2. Calificativul FB sau oricare altul, se acordă directorilor instituţiilor de învăţământ şi de către CA al ISJ şi nu doar personal de domnul Sandea, vorbim despre acelaşi CA care mai este în funcţie până la 1.09.14 şi care este încă, în parte, compus și din susţinătorii dvs. PNL. Aceștia au acordat calificativul FB domnului Anghel Ilie și nu domnul Sandea personal!
  3. Acea profesoară de educaţie tehnologică despre care vorbiţi, este titularul Şcolii Şpring şi navetează, nu doar la Şcoala Doştat, ci şi în toate cele trei şcoli gimnaziale pe care Şpringul le are. Ca să nu fie suficient, există zile din săptămână în care aţi obligat-o să ajungă la două şcoli în aceeaşi zi pentru a ţine cursurile….unde este microbuzul şcolii în tot acest timp? (R: La domnul Director Anghel Ilie). Aceleiaşi profesoare, cât şi tuturor cadrelor didactice navetiste de pe raza comunei le promiteţi decontarea navetei, în timp ce către ISJ transmiteţi că încercaţi şi vă plângeţi de lipsa fondurilor, deşi PARADOXAL deţineţi două echipe de fotbal care impun fonduri.
  Aşadar, Domnule Primar Rusu Daniel, dezvăluiţi lumii concret care sunt acei elevi, părinţi şi profesori care îl vor înapoi pe Anghel Ilie şi care vor boicota începutul anului şcolar 2014-2015. Spuneţi că deja exista 50 de părinţi care au semnat petiţia, ei bine, mai aveţi nevoie de ceilalţi 100…. suntem convinşi că veţi reuşi deoarece aveţi suficiente fonduri (destinate acestui tip de acţiune) pentru a vă plăti acoliţii să vă semneze petiţii, să picheteze şi pe care să îi transformaţi în părinţi, profesori şi elevi sau de orice alceva veţi mai avea nevoie!
  Deci oameni buni, NU CREDEŢI, CERCETAŢI!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Scrie-ne pe Messenger
Loading...