Politica, Stiri, Stiri Aiud, Stiri Apuseni, Stiri Blaj, Stiri Cugir, Stiri Ocna Mures, Stiri Sebes, Stiri teius

Propunere legislativă a deputatului PSD Ioan Dîrzu prin care se dorește facilitarea accesului la justiție pentru români

Într-o postare făcută pe pagina sa de Facebook, deputatul PSD de Alba, Ioan Dîrzu a anunțat faptul că a făcut o propunere legislativă prin care se dorește facilitarea accesului la justiție pentru români.

”Astăzi (n.r., miercuri, 27 martie) am inițiat o propunere legislativă care dorește să faciliteze accesul la justiție pentru români! Se vor acorda mai multe facilități pentru ajutorul judiciar în materie civilă, astfel:
Copii și tinerii aflați în întreținere, pe perioada finalizării studiilor, dar fără a se depăși vârsta de 26 de ani, vor beneficia de ajutor public judiciar în materie civilă!
De asemenea, persoanele care dovedesc incapacitatea obiectivă de plată cauzată de starea materială vor fi scutite de plata taxei judiciare de timbru în materie civila.
Și, la fel de important, vor beneficia în întregime de ajutor public judiciar acele persoane al căror venit mediu net lunar pe membru de familie, în ultimele două luni anterioare formulării cererii, se situează sub nivelul de 1000 lei iar persoanele care se situează sub un nivel de 2000 lei vor beneficia de o reducere de 50%.” a precizat Ioan Dărzu.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

28 martie 2019

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...