Actualitate, Sanatate, Stiri

Proiectul s-a încheiat, sprijinul continuă. Asociaţia SM Speromax rămâne aproape de bolnavii de scleroză multiplă

SperomaxAsociaţia SM Speromax Alba a finalizat proiectul „Profesionalizarea serviciilor oferite de către Centrul de Informare şi Consiliere pentru bolnavii de Scleroză Multiplă din judeţul Alba”. Începând din octombrie 2013 şi până acum s-au desfăşurat diverse activităţi menite să identifice problemele reale cu care se confruntă pacienţii, să îi ajute să se integreze social, dar şi să consilieze familiile bolnavilor, totul pentru îmbunătăţirea vieţii celor care suferă de scleroză multiplă.

Activităţile oferite beneficiarilor au cuprins vizite efectuate de membrii asociaţiei la domiciliile pacienţilor pentru evaluarea nevoilor pe care aceştia le au. Discuţiile avute cu bolnavii au scos la iveală o serie de probleme, iar soluţiile pentru rezolvarea lor vor face obiectul următoarelor proiecte implementate de Asociaţia SM Speromax Alba.

Totodată, în cadrul proiectului au fost organizate grupuri suport, destinate atât bolnavilor, cât şi familiilor acestora. Este vorba despre întâlniri bilunare, prilej cu care pacienţii socializează şi îşi petrec timpul într-un mod plăcut.

Speromax2Echipa de proiect s-a ocupat de aplicarea de chestionare pentru identificarea nevoilor individuale ale bolnavilor de SM, elaborarea unui studiu pe această temă, organizarea unei Mese rotunde cu reprezentanţii autorităţile locale, vizite la domiciliul pacienţilor nedeplasabili şi oferirea de suport emoţional, activităţi de socializare şi timp liber, întâlniri cu specialişti care au expus pacienţilor teme de interes. În plus, au avut loc schimburi de experienţă şi colaborări cu alte asociaţii din ţară (Centrul Pilot de Referinţă pentru Boli Rare NoRo Zalău, Asociaţia „Stop Autism” Alba Iulia) şi au fost organizate evenimente, precum Ziua Asociaţiei SM Speromax Alba, Gala Voluntarilor Asociaţiei, Ziua Femeii, etc.

Proiectul va continua să funcţioneze însă cu autofinanţare, asta însemnând că sponsorizările şi donaţiile vor juca un rol extrem de important în activităţile viitoare.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

8 aprilie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...