Actualitate, Social

Proiectul “10 pentru Europa” a fost lansat și la Alba Iulia

proiect 10pentru Europa la Alba Iulia (1)Vineri, 17 ianuarie, începând cu ora 17.00, la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia a avut loc lansarea oficială în județul Alba a proiectului „10 pentru Europa”. Evenimentul a fost organizat de BPT TNL Alba, cu sprijinul T Comunică și al Departamentului de Comunicare al PNL Alba și s-a desfășurat sub sloganul „Adu Europa acasă”.

Au fost prezenți lideri locali ai Partidului Național Liberal (Florin Roman – președinte PNL Alba Iulia, vicepreședinte al Consiliului Județean Alba, Dumitru Fulea, vicepreședinte PNL Alba, consilier județean în cadrul Consiliul Județean Alba, Gabriel Pleșa, vicepreședinte PNL Alba, consilier local în cadrul Consiliului Local Alba Iulia, Rareș Buglea, vicepreședinte PNL Alba Iulia, consilier local în cadrul Consiliului Local Alba Iulia), lideri locali ai TNL (Ovidiu Ciucur, membru al BPN al Tineretului Național Liberal, Radu Cristian, președinte TNL Alba, consilier local în cadrul Consiliului Local Sebeș), precum și alți membrii din structurile locale de conducere ale PNL, TNL și CSL.

Evenimentul s-a bucurat și de participarea unor specialiști din cadrul unor diverse instituții din județ, precum: Ada Rus (director executiv adjunct OIR POSDRU Regiunea Centru), Alina Bud (inspector proiecte educaționale europene în cadrul ISJ Alba), Mihai Apolzan (Inginer Șef OCPI Alba) ș.a.

În luările lor de cuvânt vorbitorii au atins mai multe subiecte importante: accesarea fondurilor europene și benficiile pentru tineri, implicarea tinerilor în viața social – politică, importanța programelor susținute de Uniunea Europeană pentru elevi și studenți, implicarea instituțiilor județene și regionale în susținerea proiectelor destinate tinerilor etc.

În ultima parte a dezbaterii, prof. Adrian Simion, purtătorul de cuvânt al PNL Alba, a prezentat proiectul „10 pentru Europa” și site-ul oficial al acestuia – www.10pentrueuropa.ro. De asemenea, a fost explicat și modul în care, prin implicarea în acest proiect, tinerii competenţi pot să ajungă pe lista Partidului Naţional Liberal pentru alegerile europarlamentare din mai 2014.

La final, Adrian Simion (candidat în cadrul proiectului) a declarat: „Este important ca noi tinerii să înțelegem că de noi depinde modul în care va arăta societatea românească în viitor. De aceea, este important să ne implicăm.

Prin acest proiect avem o șansă să dovedim că suntem valoroși și reprezentăm o resursă reală. De altfel, acesta este și unul dintre principalele motive pentru care eu am decis să intru în proiect.

Sunt conștient că am multe de oferit și sunt gata să ofer, așa cum am făcut de când sunt membru PNL. Am crescut politic în acest partid și nu mă văd în altă parte. Cred că este nevoie de oameni liberi în viața social – politică și împreună putem găsi cele mai bune soluţii.

Cred în tineri şi în dorinţa şi posibilitatea acestora de a se împlini. Ştiu că trebuie să muncim constant, să ne implicăm în prezent şi să construim mereu pentru viitor.

Prin acest proiect avem această oportunitate. Este un proiect interactiv de construire a unei cariere politice şi a unui nou standard de transparență în selecţia candidaţilor.

Prin «10 pentru Europa» se aduce în prim plan individul, tânărul pasionat de politică, liderul interesat de evoluţia ţării sale şi a construcţiei europene”.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

20 ianuarie 2014

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...